UFC

Bobby Green priznao korištenje zabranjene supstance: ‘Nisam smio u medije s time‘

 Bobby Green 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Odlučio je biti iskren prema fanovima

Jedan od top boraca UFC-ove organizacije, Bobby Green, odlučio je u petak podijeliti s javnošću zašto je povučen s UFC 276 eventa koji je održan 2. srpnja (7.mjesec) gdje su se na glavnoj borbi večeri borili Israel Adesanya i Jared Cannonier.

Bobby je o svemu šutio do sada, no odlučio je sve podijeliti s javnošću iako mu je, kako navodi, radi toga prijetila duža suspenzija.

Naime, Green je odlučio koristiti zabranjeni anabolik DHEA, za kojeg se odlučio nakon što je pogledao YouTube video doktora Erica Berga, inače kontroverznog zdravstvenog djelatnika, edukatora i kiropraktičara iz Virginije. Tjedan dana prije srpanjskog eventa, Greenu je rečeno kako će pasti na doping testu na povišeni

testosteron, što je ujedno dovelo i do otkazivanja borbe protiv Jim Millera.

"Molim? U 20 godina nisam nikada bio pozitivan na niti jednu supstancu. Ja poznajem droge, za mene su to samo one koje dolaze u obliku injekcije, ili u obliku nekakvih čudnih tableta, ili testosteronskih krema."

"Rekao sam im ‘Hej, vratite se, ja ću vam snimati sve suplemente koje koristim, a vi mi pokažite tu bočicu.‘ Oni su rekli ‘Ova ovdje, to je DHEA, ona je na popisu zabranjenih supstanci, a ti si sada pao test i otkazat ćemo borbu.‘ To je bilo samo tjedan prije borbe, bio sam shrvan." - priznao je Green.

Green navodi kako je bio upozoren da ne priča javno o svemu tome jer će onda dobiti dužu suspenziju. Ali naposljetku je ipak odlučio podijeliti sve s medijima jer je htio biti iskren prema fanovima.

"Ako mi žele produljiti suspenziju zato jer sam naručio nešto s Walmarta i nisam imao pojma da je unutra zabranjena supstanca, neka učine to. Želim da znate da ovo nije krivica od USADA-e. Ja sam ovdje kriv, i nitko drugi. Preuzimam potpunu odgovornost za cijelu situaciju." - zaključio je Green.

Linker
24. travanj 2024 10:40