UFC

Bobby Green bio je pozitivan na doping: Poznato je koliko dugo će biti suspendiran

Bobby Green

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
UFC-ov veteran nesvjesno se dopingirao i sam je USADA-i otkrio koju je supstancu unosio u svoje tijelo

Loše vijesti ranije prošlog tjedna podijelio je Bobby Green, UFC-ov veteran lake kategorije. Green je otkrio da je bio pozitivan na USADA-inom testu na doping te da ga čeka suspenzija.

‘‘Nikada nisam bio pozitivan kroz svojih 20 godina u sportu. Znam na koje sve načine droga i doping dolaze, od igle do tableta i sličnog. Stoga sam pozvao USADA-u da sve poslikaju i pokazao sam im sve bočice. Tada su mi rekli: ‘Hej, to je ona tamo, radi se o ‘DHEA-i‘. To je zabranjena supstanca na našoj listi, a ti si sada pao na to i borba ti je otkazana. Samo tjedan dana uoči meča su mi to rekli. Bio sam uništen.‘‘, rekao je Green u svom priopćenju putem Instagrama.

Bobby se 2. srpnja (sedmi mjesec) trebao boriti protiv Jima Millera na UFC 276 eventa, ali taj meč je na kraju otkazan zbog Greenova pada na doping. Dobra stvar za Greena jeste činjenica da je surađivao i sam je otkrio USADA-i nedozvoljenu supstancu koju je očito nesvjesno unosio u svoje tijelo. Točnije, bio je nesvjestan da koristi nešto što je zabranjeno od strane USADA-e.

Greenu stoga nije izrečena naročito duga suspenzija. USADA ga je suspendirala na šest mjeseci, a već 16. studenog (11. mjesec) Green će ponovno moći nastupati.

36-godišnji Green ove godine upisao je dva nastupa. 12. veljače (2. mjesec) pobijedio je Nasrata Haqparasta jednoglasnom odlukom, a samo dva tjedna kasnije uskočio je na ‘‘short notice‘‘ protiv Islama Makhacheva. Taj meč izgubio je tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Linker
21. travanj 2024 17:38