UFC

‘Boli me briga što ti se događalo u djetinjstvu, odi se liječiti! Ne napadaj druge zbog svojih problema‘

Ian Garry

 SCREENSHOT/YOUTUBE/THE MMA HOUR
Irac vidi scenarij u kojem bi se u nekom trenutku mogao boriti protiv njega

Ian Garry nije obožavatelj Seana Stricklanda, ali bez obzira na njihove probleme, smatra da bi UFC prvak srednje kategorije trebao potražiti stručnu pomoć.

Garryja i Stricklanda mediji su povezivali posljednjih tjedana jer su se njih dvoje javno međusobno prepucavali u intervjuima, konferencijama za novinare i na društvenim mrežama. Strickland je uglavnom kritizirao Garryjev brak, a Irac mu je uzvraćao paljbu.

Nedavno je Strickland podijelio detalje o svojoj traumi iz djetinjstva u emotivnom intervjuu s Theom Vonom. U intervjuu, Strickland je rekao da je njegov nadolazeći protivnik na UFC-u 297, Dricus Du Plessis, otišao predaleko u njihovim prepucavanjima spominjući nasilnog oca, a Garry je iskoristio tu priliku da kritizira Stricklanda zbog sličnih gluposti.

"Mene osobno nije briga što se dogodilo u njegovom djetinjstvu, što se dogodilo u njegovoj prošlosti zbog čega je on takav kakav je sada. Nemojte napadati i projicirati svoju bol na druge ljude i obitelji drugih ljudi jer se s njom ne možete ispravno nositi", rekao je Garry u ponedjeljak u emisiji The MMA Hour.

"UFC Performance Institute ima odjel za mentalno zdravlje i načine kako se nositi s tim problemima. Idi razgovaraj s njima i riješi to na način na koji bi trebalo. Riješi se toga, napadati tuđe obitelji i voljene osobe zato što imate traumu iz djetinjstva potpuno je nepravedno. To je neoprostivo. Tu na neki način sjedim i sažalijevam ga, ali u isto vrijeme me nije briga što mu se dogodilo u djetinjstvu. Ne govori na taj način ni o kome drugom na planeti. Prvo se pozabavi svojim problemima".

Borba između njih dvojice u ovom trenutku nema previše smisla. Međutim, Garry vidi scenarij u kojem će se na kraju godine boriti protiv Stricklanda.

"Bilo to ove ili sljedeće godine, volio bih se boriti protiv njega jer bilo koju osobu koja spomene mene i moju obitelj, ja ću ih se dočepati. Vjerujem da postoji prilika da uđem u srednju kategoriju i da ga ozlijedim, a možda ću ga pobijediti toliko da će zaboraviti svu tu traumu iz djetinjstva", zaključio je.

Linker
04. svibanj 2024 19:03