UFC

Bomba iz UFC-a! Nate Diaz i Khamzat Chimaev dogovorili su međusobni obračun

Khamzat Chimaev i Nate Diaz

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nate Diaz napokon je dobio meč nakon kojeg može napustiti promociju

Konačno Nate Diaz (20-13, 18-12 UFC) može prestati zazivati UFC da mu ugovore borbu nakon koje će moći napustiti promociju. Jedan od najpopularnijih UFC-ovih boraca prema postojećem ugovoru mora odraditi još samo jedan meč, a UFC ga je dugo zavlačio u nadi da će on produljiti ugovor.

Nate je isticao kako produljenje ugovora trenutno ne dolazi u obzir i molio je promociju da mu konačno ugovore borbu, neovisno o tome tko će biti protivnik. Moglo bi se reći kako ga UFC nije štedio za kraj. Naime, Nate Diaz borit će se protiv Khamzata Chimaeva (11-0, 5-0 UFC).

Neporaženi Čečen trenutno je trećerangirani izazivač UFC-ove velter kategorije, a u četvrtom mjesecu ove godine porazio je Gilberta Burnsa. Očekivalo se da će se Chimaev boriti protiv Colbyja Covingtona koji je bolje rangiran od njega (#1) ili da će čak čekati meč za titulu, ali Chimaev je pristao na meč kojim puno može izgubiti.

Diaz nije niti rangiran unutar velter kategorije, a iako će u ovaj meč ući kao veliki autsajder, iskustvo je definitivno na njegovoj strani. Poznato je kako Diazu ne odgovaraju protivnici poput Khamzata, borci koji su elitni hrvači i mogu ga kontrolirati od početka do kraja borbe.

Ipak, Diaz je kroz cijelu svoju karijeru bio korac kojeg apsolutno nije briga tko se nalazi s druge strane i spreman je obračunati se s bilo kime, bilo kada i bilo gdje. Na takav način očito želi i napustiti promociju, a čini se kako se UFC pomirio da od trilogije između Diaza i Conora McGregora neće biti ništa.

Inače, Hunter Campbell, UFC-ov glavni poslovni direktor potvrdio je za ESPN da su oba borca verbalno pristala na meč i moglo bi se reć da je meč službeno ugovoren. Datum održavanje je 10. rujna (deveti mjesec), a borba će biti ‘‘main event‘‘ UFC 279 eventa koji će se održati u Las Vegasu.

Diaz zastupnik Zach Rosenfeld potvrdio je MMA Junkieu i ESPN-u ugovaranje ovog meča, dodavši: ‘‘Ovo je meč koji je Nate tražio od sredine travnja (4. mjesec).‘‘, dok je Chimaev za ESPN poručio:

‘‘Nateu Diazu priuštit ću sprovod s UFC-om.‘‘.

Iako ovaj meč na prvu možda nema naročitog smisla, nitko ne može osporiti da se radi o velikoj borbi koja će privući ogroman interes, a privlačit će ga kroz cijeli period uoči koji nam slijedi.

Linker
19. travanj 2024 10:18