UFC

Borba Ankalaeva i Cutelabe mogla bi biti poništena

Cutelaba vs Ankalaev
 screenshot
Komisija savezne države Virginije odradit će analizu borbe Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe s UFC Fight Nighta 169 te postoji šansa da ista na kraju bude poništena, odnosno preinačena u 'no contest'.

Ion Cutelaba i njegov tim službeno su podnijeli žalbu na račun prekida njegove borbe protiv Magomeda Ankaleva, odnosno zbog reakcija suca Kevina MacDonalda, koji je potpuno nepotrebno uskočio smatrajući da je Moldavac nesposoban nastaviti borbu, iako se i dalje nalazio čvrsto na nogama te uzvraćao udarce.

26-godišnji Moldavac je odmah nakon borbe otkrio kako je glumio uzdrmanost i kako sudac nije imao nikakve temelje za prekid, s čime se uostalom složila i cjelokupna MMA zajednica, a vrlo zanimljiv uvid u situaciju dao je i legendarni sudac John McCarthy.

"Cutelaba je borac koji je onakve stvari radio već ranije. Ako si tamo i vidiš borca koji je uzdrman ili borca koji se ponaša kao da je uzdrman, kako ćeš znati razliku? Moraš gledati noge, to je baza. Ako borac radi neke stvari s tijelom, ne smiješ obazirati se na to, moraš gledati bazu, a ne njegovo lice. Gledaš cijelu sliku, ali baza ti daje cijeli odgovor i ako je čvrst na nogama, borac nije uzdrman", rekao je McCarthy tim putem odmah otkrivši kako borba može biti poništena, ali da će ključno biti ono što izjavi sudac MacDonald.

Nakon što komisija pregleda snimku, oni će imati pravo pozvati suca i tražiti ga da iznese svoj stav. Ako isti prizna pogrešku, borba bi mogla biti poništena. No, ako ćemo se voditi onime što je rekao McCarthy, bez sučevog priznanja pogreške, šanse za poništavanje su minimalne.

MacDonald se nakon borbe nije javno izjasnio, dok Ankalaev smatra kako je Cutelabu imao uzdrman te da je prekid bio u redu. Izjavio je da ga ne zanima ponovljena borba, no da će u slučaju da UFC to zatraži od njega biti spreman prihvatiti ju.

Linker
24. travanj 2024 10:41