UFC

Borba koja obećava bespoštedni rat: Ugovara se okršaj Lawlera i Perryja

Mike Perry i Robbie Lawler
 screenshot/YouTube
Pojavila se informacija kako će se na UFC 255 priredbi naći borba Robbieja Lawlera i Mikea Perryja

Što učiniti kad imate dva popularna i uvijek uzbudljiva borca koji se trenutno nalaze u lošim serijama rezultata i ne znate što napraviti s njima? Ako su slučajno ista kategorije, možda ih je najbolje upariti međusobno. Upravo to je UFC odlučio napraviti s Robbiejem Lawlerom i Mikeom Perryjem.

Barem tako glasi informacija do koje je došao gotovo uvijek relevantni Ariel Helwani. On je danas putem svog Twitter profila objavio kako se radi na borbi dva gore spomenuta velteraša te kako bi se njihov okršaj trebao naći na UFC 255 priredbi, koja će se održati 21. studenog.

Za 38-godišnjeg bivšeg UFC prvaka velter kategorije, Robbieja Lawlera (28-15, 13-9 UFC), trenutno svaka borba može biti posljednja u karijeri. On već dugo ne pruža nastupe na kakve su fanovi od njega navikli te se trenutno nalazi u nizu od četiri poraza i ujedno pet poraza u posljednji šest borbi, odnosno otkako je bio nositelj pojasa prvaka. U posljednjem nastupu, krajem prošlog mjeseca protiv Neila Magnyja, izgledao je možda i najlošije od svog slavodobitnog povratak u UFC iz Strikeforcea te je po mnogima pitanje dana kad će donijeti odluku prestati sa svime.

Budući da je devet godina mlađi od njega, Mike Perry (14-6, 7-6 UFC) nije u tako drastičnoj situaciji, no njegovi su problemi velikim dijelom privatne prirode. Ljetos je uspio prekinuti niz od dva poraza tako što je savladao Mickeya Galla, da bi nedugo nakon toga sudjelovao u dva incidenta. Ipak, otkako je otkrio kako njegova djevojka Latory Gonzalez čeka njihovo prvo dijete, kao da se smirio. Protiv Lawlera bi trebao imati priliku odraditi borbu kakvu on najviše voli, odnosno otvoreni okršaj na nogama, ali isto tako i doći do svoje najveće pobjede u karijeri ili barem najvećeg imena na popisu onih koje je savladao.

UFC 255 priredba predvođena je borbom za titulu muha kategorije između Deivesona Figueireda i Codyja Garbrandta te borbom za titulu ženske muha kategorije između Valentine Shevchenko i Jennifer Maije.

Linker
20. travanj 2024 18:22