UFC

Borba Matta Browna dodana na UFC program idućeg vikenda

Matt Brown
 screnshot/YouTube
Ranije ugovorena pa otkazana borbe između Matta Browna i Miguela Baeze dobila je novi datum. UFC-ova ikona i neporaženi potencijal snage će odmjeriti na UFC on ESPN 10 priredbi, koja se održava 16. svibnja.

Ova borba prvobitno je bila planirani za priredbu 28. ožujka, nakon čega se oko nje špekuliralo i za još jedan otkazani program, onaj planiran za 18. travnja. Sad su ipak dočekali termin kad bi trebali zajedno ući u borilište, a to je 16. svibnja, kad bi se trebala održati treća uzastopna UFC priredba u Jacksonvilleu.

Za 39-godišnjeg Browna (22-16, 15-10 UFC) bit će to prva borba nakon prosinca, kad je savladao Bena Saundersa. Bila mu je to prva borba nakon dvije godine pauze, no pobjedom u njoj je uspio spojiti dvije pobjede, po prvi put nakon 2014. godine, kad je bio u nizu od njih sedam te jako blizu napada na titulu koji mu je izmakao porazom od Johnyja Hendricksa. On se zapravo vratio najviše zbog želje da odradi dugo planiranu, a nikad održanu borbu protiv Carlosa Condita. Neovisno o ishodu ovu borbe, vjeruje kako će upravo to biti idući ispit za njega, a nakon toga bi bio spreman i umiroviti se. Brown je uvijek bio poznat kao srčan borac nevjerojatne sposobnosti primanja udaraca. Ta karakteristika mu je došla u pitanje nakon što je 2016. godine po prvi put u karijeri nokautiran, i to dva puta, no on je već izjavio kako mu je pauza dobro došla te da njegova "brada" zapravo uopće nije upitna.

Priliku testirati istu dobio je Miguel Baeza (8-0, 1-0 UFC). Radi se o borcu koji je UFC ugovor izborio nastupom u prošlogodišnjem "Contender Seriesu", a svoj debi odradio je u listopadu, kad je prekidom u drugoj rundi savladao Hectora Aldanu. Šest od osam pobjeda ostvario je nokautom, što dokazuje kako poput Browna preferira borbu na nogama. Tako bi ovo mogao biti izuzetno zanimljiv okršaj dva borca koji će tražiti priliku jedan drugog nokautirati.

Ovo je ukupno 11. borba potvrđena za ovu priredbu, a program iste, kao i one koja će se održati u srijedu 13. svibnja, možete pogledati ispod odlomka.

UFC on ESPN: Smith vs. Teixeira

Anthony Smith vs. Glover Teixeira

Ben Rothwell vs. Ovince Saint Preux

Alexander Hernandez vs. Drew Dober

Ray Borg vs. Ricky Simon

Karl Roberson vs. Marvin Vettori

Uvodne borbe:

Philipe Lins vs. Andrei Arlovski

Chase Sherman vs. Ike Villanueva

Michael Johnson vs. Thiago Moises

Sijara Eubanks vs. Sarah Moras

Hunter Azure vs. Brian Kelleher

Gabriel Benitez vs. Omar Morales

----------------------------------------------------------------------------

UFC on ESPN: Overeem vs. Harris

Alistair Overeem vs. Walt Harris

Claudia Gadelha vs. Angela Hill

Dan Ige vs. Edson Barboza

Eryk Anders vs. Krzysztof Jotko

Song Yadong vs. Marlon Vera

Uvodne borbe:

Anthony Hernandez vs. Kevin Holland

Matt Brown vs. Miguel Baeza

Mike Davis vs. Giga Chikadze

Cortney Casey vs. Mara Romero Borella

Darren Elkins vs. Nate Landwehr

Rodrigo Nascimento vs. Don’tale Mayes

Linker
26. travanj 2024 16:42