UFC

Borba Maxa Hollowaya i Yaira Rodrigueza ponovno je ugovorena

Yair Rodriguez
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ovo je okršaj oko kojeg UFC ne namjerava tako lako odustati

Trebao je 17. srpnja biti dobar datum za UFC. Za taj dan bio je dogovoren Fight Night uz okršaj Maxa Hollowaya i Yaira Rodrigueza u glavnoj borbi. Spektakl u najavi vrlo brzo više nije bio takav, budući da se bivši prvak ozlijedio te je bio prisiljen otkazati borbu protiv Meksikanca. Čim UFC nije tražio zamjenskog protivnika za Rodrigueza, bilo je jasno da je ova borba u planu za kasniji datum.

Kako je objavio TSN-ov Aaron Bronsteter, upravo to se i dogodilo. Njemu osobno je Dana White potvrdio da su Holloway i Rodriguez ponovno ugovoreni za glavnu borbu UFC Fight Nighta i to onog koji će se održati 13. studenog, gotovo sigurno u UFC-ovom APEX kompleksu.

Sjajna je to borba za sve koji vole pogledati otvoren i atraktivan okršaj, što bi ovaj sudeći po referencama svakako trebao biti, ali je isto tako itekako smislena borba za perolaku kategoriju.

Holloway (22-6, 18-6 UFC) se nalazi na prvom mjestu ljestvice izazivača iste, ali ima problem što je dva puta izgubio od prvaka Volkanovskog. Prvi put u borbi kad je bez titule ostao, a drugi put u revanšu održanom prošlog ljeta. Činjenica da je sudačka odluka do dana današnjeg ostala kontroverzna te da većina fanova i analitičara vjeruje kako je trebao pobijediti, tu mu nažalost ne pomaže. Zbog toga nije bilo realno očekivati da će se ponovno boriti protiv Australca pa je u međuvremenu odradio borbu protiv Calvina Kattara, koja se pokazala kao jedna od najboljih u njegovoj karijeri. 29-godišnji Max je svog protivnika teško prebio, usput postavivši novi rekord promocije za najviše pogođenih značajnih udaraca u jednoj borbi.

Spreman za novi izazov kojim bi potvrdio kako se i dalje nalazi u "primeu" svoje karijere, Max je bez puno razmišljanja prihvatio ovu borbu.

28-godišnji Rodriguez (13-2, 8-1 UFC) se nalazi na trećem mjestu ljestvice, iako je zbog neaktivnosti na neko vrijeme bio s nje uklonjen. Njegov posljednji nastup datira još na listopad 2019. godine, kad je uvjerljivo slavio protiv Jeremyja Stephensa. U UFC-u je do sada poražen tek jednom i to poprilično dominantno, protiv Frankieja Edgara u svibnju 2017. godine. Ono što ga krasi je svako sjajna kompilacija atraktivnih poteza i završnica, uz jedan od najboljih nokauta u povijesti MMA-a. Riječ je o onom koji je izveo u posljednjih sekundama borbe protiv Chan Sung Junga, održane krajem 2018. godine.

Pobjednik ove borbe ima se pravo nadati poziciji izazivača, neovisno o tome hoće li Alexander Volkanovski u rujnu titulu obraniti ili će je nakon međusobne borbe morati prepustiti Brianu Ortegi.

Linker
14. travanj 2024 16:22