UFC

Colby Covington želi dva UFC pojasa: ‘Pobijedit ću Israela Adesanyju‘

Colby Covington
 Screenshot (youtube, Jack Owoc)
Ambicije prvorangiranog UFC-ovog velteraša sežu dalje od velter kategorije i borbe protiv Usmana

Čini se kako Colby Covington već vidi sebe kao prvaka UFC-ove velter kategorije iako ga tek čeka revanš protiv Kamarua Usmana. Njihova borba trebala bi se održati 06. studenog u sklopu UFC 268 priredbe koja će se održati u kultnom Madison Square Gardenu. Iako je Colby ''Chaos'' Covington više puta spominjao kako želi borbu protiv Dustina Poiriera s kojim ima neriješenih računa na osobnoj razini, sada je fokus usmjerio ka drugom borcu. Portal Sportskeeda navodi kako je Covington u razgovoru s CEO-om Bang Energyja (kompanija koja proizvodi energetska pića) Jackom Owocom otkrio ambicije da napadne pojas srednje kategorije.

''Borit ću se u svojoj kategoriji protiv Kamarua Usmana. Osvojit ću titulu svjetskog prvaka u velter kategoriji, a zatim ću raditi s tobom (Owocom) i i Bang Energyjem kako bih nabio dodatnu mišićnu masu i prešao u srednju kategoriju. Tamo ćemo pobijediti Israela Adesanyju.'', izjavio je Covington.

Ostaje dojam da ''Chaos'' možda olako doživljava iduću borbu protiv Usmana gdje ga čeka izuzetno težak posao protiv trenutno možda i najdominantnijeg prvaka u UFC-u. Ipak, treba uzeti u obzir kako se Covington u svojim izjavama često služi raznim tehnikama promocije i ''trash talka'' te će sigurno maksimalno ozbiljno pristupiti borbi za pojas prvaka UFC-ove velter kategorije. Što se Adesanyje tiče, radi se o osjetnom većem i duljem borcu od Colbyja Covingtona. Naime, 13 centimetara razlika je u visini dok razlika u ''reachu'' (rasponu ruku) iznosi čak 20 centimetara. Teško bi se Covington nosio s tolikom razlikom, naročito kada uzmemo u obzir da je Israel Adesanya fantastičan borac neovisno o prednosti u fizičkim predispozicijama.

Kompletan video Colbyjevog treninga u kojemu puno priča o fokusu na nabijanju mase pogledajte pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 09:02