UFC

Borba Ngannoua i Rozenstruika prebačena u Las Vegas: 'Zabavit ćemo fanove koji su zapeli kod kuće'

Francis Ngannou i Israel Adesanya
 Francis Ngannou/Instagram
Širenje koronavirusa dovelo je do otkazivanja i odgađanja brojnih sportskih događaja širom svijeta, a utjecalo je i na raspored UFC-ovih priredbi. Nakon što su pojedine američke države uvele ograničenja javnih okupljanja, UFC je bio prisiljen preseliti ili odgoditi nadolazeće priredbe.

Borba Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika trebala je predvoditi UFC-ov Fight Night u Columbusu 28. ožujka, no odlučeno je da se priredba ipak održi u Las Vegasu.

Ngannou, koji nakon poraza od Stipe Miočića niže pobjede nadajući se novoj borbi za pojas, prokomentirao je odluku UFC-a na Twitteru.

"Nevažno je gdje se borba održava, borit ćemo se i zabaviti fanove koji su zapeli kod kuće. Sretan sam što je UFC pronašao način da se borba održi u UFC Apexu, jednom od najmodernijih sportskih objekata. Idemo!", poručio je Ngannou koji je trenutno u nizu od tri pobjede.

Kamerunac je na tom putu rušio Juniora dos Santosa, Caina Velasqueza i Curtisa Blaydesa. Sljedećom pobjedom nada se osigurati borbu za pojas i mogući revanš sa Stipom Miočićem. Prvaka teške kategorije UFC i dalje želi vidjeti u trećem meču s Danielom Cormierom, koji je nakratko preoteo Stipin pojas i izgubio ga u revanšu prošlog ljeta. S druge strane će stajati Rozenstruik, jedno od najvećih iznenađenja 2019. godine. U oktogon će ući prvi put nakon senzacionalne pobjede protiv Alistaira Overeema u prosincu, kada je Nizozemcu uzeo pobjedu brutalnim udarcem četiri sekunde prije kraja meča kojeg je uvjerljivo gubio.

Linker
26. travanj 2024 15:03