UFC

Borci odradili sučeljavanja pred UFC 274 event: Ferguson prezentirao svoj ‘ankle pick‘ na Chandleru

Michael Chandler i Tony Ferguson

 Instagram (mma Junkie)
Nije bilo tenzija među najzvučnijim imenima UFC-ove ovotjedne priredbe

Sve smo bliže završnim dužnostima aktera s UFC 274 priredbe i konačnim nastupima koje će odraditi u noći sa subote na nedjelju. Sudionici tri najudarnije borbe sinoć su odradili nove nastupe pred medijima i publikom, ali moglo bi se reći kako je ovo bila vrlo pristojna konferencija za medije te nismo svjedočili ''trash talku'' i tenzijama.

Justin Gaethje i Charles Oliveira borit će se za pojas prvaka u lakoj kategoriji, a to je ujedno borba koja predvodi ovaj sjajni event u Phoenixu. Gaethje je proteklih mjeseci često znao kritizirati Oliveiru da se olako predaje te da nema srce prvaka. Sinoć je objasnio kako se te kritike zapravo ne odnose na ovu trenutnu verziju Charlesa Oliveire.

''Tip je prvak s razlogom. Sve kritike koje sam uputio, bile su namijenjene Charlesu Oliveiri dok je bio dijete. On je došao ovdje kao 20-godišnjak. Ja ne bi bio spreman proći kroz takve izazove s toliko godina. Sada govorimo o muškarcu sa samopouzdanjem. Jedan je od najboljih na svijetu, prvak je i jedva čekam vidjeti što ima za pružiti. Ovo će biti moj najveći uspjeh.'', rekao je Gaethje.

''Stvoren sam za ovo, rođen sam za rat. Bog me izabrao da ovo radim i nikad neću odustati.'', poruka je Charlesa Oliveire svima koji smatraju da olako odustaje.

Sučeljavanje Gaethjea i Oliveire prošlo je nepotrebnih tenzija, ali napetost u zraku i pogledima obojice boraca itekako se osjetila.

Rose Namajunas i Carla Esparza borit će se u sunaslovnoj borbi večeri. ''Thug Rose'' branit će pojas prvakinje u slamka kategoriji, a radi se o svojevrsnom revanšu. Naime, Esparza je krajem 2014. godine savladala Namajunas i time je postala inauguralnom prvakinjom ove kategorije. Situacija se promijenila kroz godine, ali Esparza ima priliku ponovno vratiti titulu u svoje vlasništvo.

''Rose je tada imala tek nekoliko borbi. Daleko je dogurala i osvojila je pojas, zatim ga je izgubila i ponovno vratila. To pokazuje njenu srčanost i upornost. Osam godina kasnije, obje smo još uvijek na vrhu i borimo se titulu.'', poručila je Esparza.

''Nema animoziteta prema njoj. Uvijek se borim protiv same sebe. Ako mogu kontrolirati svoje emocije, ništa me ne može zaustaviti.'', izjavila je Rose Namajunas.

Tony Ferguson i Michael Chandler ne bore se za pojas, ali privlače ponajviše pažnje na ovom eventu. Oba borca garancija su zabavnog i uzbudljivog meča, a pobjeda im je više nego potrebna.

''Bit će ovo odličan meč. Vršit ću pritisak od samog početka i bit ćete zabavljeni.'', Fergusonova je poruka fanovima, dok je Chandler poručio:

''Borim se protiv Tonyja Fergusona za Cinco de Mayo vikend. Uzbuđen sam zbog toga, borio sam se po cijeloj državi i jedva čekam.''

Sučeljavanje Fergusona i Chandlera bilo je zanimljivo jer je ''El Cucuy'' u jednom trenutku prezentirao svoj zaštitni znak, ''ankle pick''. Naravno, nije Ferguson odradio tehniku do samog kraja, odnosno nije rušio Chandlera, ali pokazao mu je kako uvijek mora biti na oprezu u njegovoj blizi. Chandler se nasmijao na Fergusonov potez, a putem Twittera je podijelio snimku, napisavši.

''1-0 za Tonyja Fergusona u igri dodirivanja gležnjeva.''

Borce danas očekuje vaganje i posljednja sučeljavanja, a u noći sa subote na nedjelju, dolazi onaj najbitniji dio. Kompletnu konferenciju za medije, možete pogledati u videu pri dnu ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 01:10