UFC

Borg ne odustaje ni nakon četvrtog pada na vagi: 'Tijelo nije surađivalo, moram pronaći pravi sustav'

Ray Borg
 Screenshot/Youtube
Ray Borg ipak je izborio novu pobjedu iako je četvrti put u UFC karijeri pao na vaganju dan prije borbe na UFC Fight Nightu u Rio Ranchu.

Borg (13-4 MMA, 7-4 UFC) je protiv Rogerija Bontorina došao do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde, a na isti način slavio je i u posljednjem meču prošlog srpnja protiv Gabriela Silve. Da ima problema sa skidanjem kilograma bilo je jasno i prije godinu dana kada je pao na vaganju uoči debija u bantamu protiv Caseyja Kenneya, od kojeg je izgubio sudačkom odlukom. Tada je javno najavio da će se umiroviti ako ponovno padne na vaganju, no sada se predomislio.

Usprkos padu na vagi Borg ne odustaje od natjecanja u muha kategoriji, u kojoj se već borio za pojas 2017. i izgubio od Demetriousa Johnsona.

"Moram razgovarati sa svojim menadžerom i UFC-om, ali osobno mislim da je muha kategorija dobra za mene. Ne mislim da pad na vagi ima ikakve veze s disciplinom. Naučio sam prihvaćati odgovornost. Ako nešto mogu reći, to je da nije problem u disciplini. Jednostavno, sustav nije radio u moju korist. Sve je bilo savršeno tijekom cijelog tjedna, težina mi nije bila visoka, ali čim smo počeli sa skidanjem kilaže, a dobili smo i dodatni sat vremena, tijelo nije surađivalo", kazao je Borg, koji je zbog promašene težine kažnjen s 30 posto dogovorene zarade od ovog nastupa

26-godišnji Borg se ispričao UFC-u i svom protivniku i najavio da će pronaći bolji način za skidanje kilograma.

"Samo trebam pronaći pravi sistem. Radio sam s brojnim guruima, nutricionistima, i uvijek sam pokušavao uzeti ponešto od svakoga i uklopiti sve u jedno skidanje, ali to ne ide tako. Mislim da moram pronaći pravi sustav, to je najbolje za moju karijeru", dodao je Borg, koji ne bi odbio ni borbu u bantamu, ako bi ga UFC prisilio da ode u višu kategoriju.

"Nemam problema s bantamom, mogu se natjecati s borcima te veličine. Nije nezamislivo. Ali, tu se osjećam ugodno, ako bih prešao u bantam, morao bih pronaći način da mi se tijelo osjeća ugodno i na toj težini", rekao je.

Linker
20. travanj 2024 06:42