K1 i Boks

Errol Spence i Terence Crawford uspješno prošli vagu, sve je spremno za sutrašnji spektakl

Terence Crawford i Errol Spence

 SCREENSHOT (TWITTER, BOXINGSCENE)
Ovo bi trebala biti posljednja Spenceova borba u velter kategoriji

Errol Spence Jr. je uspješno dosegao granicu velter kategorije od 147 "pounda", za što se nada da će mu biti posljednji put da skida za tu kategoriju.

Spence je stao na vagu Državne atletske komisije Nevade s točno 147 "pounda" te je spreman na okršaj za ujedinjenje naslova u velter kategoriji s Terenceom Crawfordom u subotu navečer u T-Mobile Areni. Crawford je na vagu došao nešto lakši te je imao 146,8 "pounda".

Iako su već obavili vaganje, Crawford (35) i Spence (33) te svi ostali boksači sudjelovat će u ceremonijalnom vaganju u petak poslijepodne u T-Mobile Areni. Taj događaj, koji je otvoren za javnost, trebao bi početi u 15 sati po pacifičkom vremenu. Također će se prenositi uživo na YouTube kanalu Showtime Sports.

Spence je u srijedu obavijestio BoxingScene da očekuje da će ovo biti njegova posljednja borba u velter kategoriji od 147 "pounda". Međutim, ta odluka možda nije u potpunosti na Spenceu, jer ako Crawford pobijedi, on ima ugovorno pravo odabrati ograničenje težine za neposredan revanš ako se Spence ponovno odluči sučeliti s Crawfordom u svojoj sljedećoj borbi. Ako Spence pobijedi, rekao je da bi natjerao Crawforda da se pomakne do granice juniorske srednje kategorije od 70 kilograma za njihov drugi obračun, pod pretpostavkom da Crawford aktivira klauzulu o trenutnom revanšu.

Osim jedne borbe, Spence, blagi "underdog" prema većini sportskih kladionica, borio se u ili blizu maksimalne granice velter kategorije od 147 "pounda" tijekom svoje profesionalne karijere. Crawford (39-0, 30 KO), iz Omahe i Spence (28-0, 22 KO), iz DeSotoa borit će se da postanu prvi neprikosnoveni boksački prvak u velter kategoriji u eri s četiri pojasa. Spence će braniti svoje IBF, WBA i WBC krune, a Crawford će staviti na kocku svoj WBO pojas.

Linker
28. travanj 2024 06:25