UFC

BORILAČKI TJEDAN: Interesantan UFC-ov event, Nedoh u finalu PFL turnira, dvije priredbe u Hrvatskoj i povratak Tonyja Yoke!

Song vs. Gutierrez - službeni poster

 Ufc
Pred nama je tjedan prepun borilačkih priredbi u kojima ćemo definitivno uživati

Početkom ovog mjeseca na našem portalu mogli ste čitati kako veliku najavu najvažnijih borilačkih evenata u prosincu (12. mjesec). Tada smo naveli kako nas čeka možda i najzanimljiviji mjesec u povijesti borilačkih sportova. Neki od vas smatraju da se radi o pretjerivanju, ali vjerujemo da se mnogi slažu s tom konstatacijom. Prvi vikend u 12. mjesecu definitivno nas nije razočarao, a slijedi novi vikend prepun zanimljivih borilačkih evenata. Što nas čeka ovaj tjedan, saznajte u nastavku ovog članka.

UFC Fight Night 233: Song vs. Gutierrez

Ovaj UFC-ov event vjerojatno je najslabiji među tri UFC-ova eventa koja ćemo gledati ovaj mjesec. Ipak, radi se o sasvim respektabilnom ‘‘fight cardu‘‘. UFC Fight Night 233 prvotno se trebao održati u Kini, ali zbog nepoznatih razloga, priredba je prebačena u UFC-ov Apex u Las Vegasu.

Song Yadong i Chris Gutierrez predvodit će priredbu. Okršaj dvojice boraca koji preferiraju borbu u stojci jamči nam zanimljivu i atraktivnu borbu. Obojica se mogu pohvaliti nekim spektakularnim nokautima i ovo je meč koji ne biste trebali propustiti.

U sunaslovnoj borbi večeri obračunat će se prekaljeni veteran Anthony Smith i Khalil Rountree Jr. Gledat ćemo i nove nastupe Nasrata Haqparasta (vs. Jamie Mullarkey), Park Jun-yonga (vs. Andre Muniz), Tima Elliotta (vs. Su Mudaerji) i Kenana Songa (vs. Kevin Jousset). Sasvim solidan ‘‘fight card‘‘.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas

Kad: U noći sa subote (9.12.) na nedjelju (10.12.). Event počinje u nedjelju od 1:00h ujutro, a ‘‘main card‘‘ starta u 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

PFL Europe 4: Nedoh vs. Powell

Posljednji ovogodišnji PFL-ov event zapravo je dio PFL Europe turnira. Talentirani europski borci odradit će finala turnira u svojim težinskim kategorijama, a s posebnom pažnjom pratit ćemo finale poluteške kategorije.

Slovenac Jakob Nedoh (7-1-0) tražit će ulaznicu u glavni PFL-ov turnir, ali pokušat će i osvojiti glavnu nagradu u iznosu 100 tisuća američkih dolara. Protivnik će mu biti neporaženi Englez Simeon Powell (9-0). Nedoh je do finala dogurao dvama nokautima u prvoj rundi, a nadamo se uspješnom nastupu u finalu.

Nathan Kelly i Dimitry Solimeis predvode event, a nastupit će i neka poznata imena poput Toma Breesea i Bretta Johnsa.

Gdje: Dublin, Irska

Kad: U petak (8.12.), od 18:00h. Nedohov meč osmi je po redu.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Oktagon 50: Keita vs. Samsonidse

Prvi od dva ovomjesečna Oktagonova eventa održat će se ovaj vikend. Losene Keita i Niko Samsonidse borit će se za upražnjenu titulu prvaka u perolakoj kategoriji, a Ronald Paradeiser i Ivan Buchinger obračunat će se za upražnjeni pojas u lakoj kategoriji.

Matej Penaz borit će se protiv Olea Magnora, a Samuel Bark protiv Vladimira Lengala. Dan Vinni, Mate Kertez, Matej Kuznik, Rafael Xavier itd., također su dio ovog zanimljivog eventa.

Gdje: Ostrava, Češka

Kad: U subotu (9.12.) od 18:00h

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

ONE Fight Night 17: Kryklia vs. Roberts

ONE Championship također sprema veliku priredbu ovaj tjedan. Roman Kryklia i Alex Roberts borit će se za Muay Thai titulu prvaka u teškoj kategoriji.

Bosanskohercegovački borac s kanadskom adresom, Denis Purić, također će odraditi novi Muay Thai nastup u ONE-u. Protivnik će mu biti Vijetnamac Tran Duy Nhat Nguyen.

Prvi puta u povijesti, ONE organizira event koji će biti sačinjen isključivo od Muay Thai borbi, a ljubitelji Muay Thaija uživat će u nastupima Jacoba Smitha, Waltera Goncalvesa, Dmitryja Menshikova, Niclasa Larsena, Joa Nattawuta, ali i 17-godišnjeg fenomena Johana Gazalija.

Kad: U noći s petka (8.12.) na subotu (9.12.). Event počinje u subotu, u 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Noć gladijatora: Živčić vs. Radić

Hrvatska će ovaj vikend također biti poprište interesantnog MMA eventa. Čeka nas još jedan event pod nazivom ‘‘Noć gladijatora‘‘, a već po običaju, Karlovac će biti grad domaćin.

Ukupno devet borbi održat će se na ovom eventu, a publika će gledati kickboksačke, ali i MMA mečeve. Zoran Radić i Matko Živčić predvodit će event kickboksačkom borbom u teškoj kategoriji.

Gdje: Sportska dvorana Rakovac, Karlovac

Kad: U petak (8.12.) s početkom u 20:00 sati.

5. Međunarodni Zagreb Grand Prix

U Zagrebu će se ovaj tjedan održavati Međunarodni turnir u amaterskom boksu. Program započinje današnjim ždrijebom, a mečeve ćemo gledati od srijede (6.12.) do subote (9.12.) kad su na rasporedu finala.

Više od 100 sudionika iz 15 zemalja nastupit će na ovom turniru, a našu reprezentaciju predstavljat će zvučna imena poput Gabrijela Veočića, Marka Miluna, Luke Pratljačića, Marka Čalića, Sare Beram, Nikoline Ćaćić itd.

Gdje: Zagrebački boksački centar na Velesajmu

Kad: Od 6.12. do 9.12. (finala su u subotu od 20:00h).

Tony Yoka vs. Ryad Merhy

Nakon dva uzastopna poraza koja su mu nanijeli Martin Bakole i Carlos Takam, Tony Yoka vraća se u ring i pokušat će se vratiti na pobjedničke staze. Zlatnog s Olimpijskih igara 2016. godine čeka meč protiv Belgijca Ryada Merhyja (31-2-0, 26 KO).

Merhy se prošle godine spominjao kao potencijalni protivnik Alena Babića u bridger kategoriji, ali meč nikada nije ugovoren. Merhy će se sada okušati u teškoj kategoriji protiv Yoke, a zanimljivo je da će Yoka opet boksati na domaćem terenu, u Parizu.

Gdje: Stade Roland Garros, Pariz

Kad: U subotu (9.12.). Event počinje u 18:00h, a Yoka i Merhy u ringu bi se trebali naći oko 22:00h.

Matchroom Boxing: Haney vs. Prograis

Nakon napuštanja statusa apsolutnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji, Devin Haney boksati će za svjetsku titulu u višoj, super lakoj kategoriji.

Regis Prograis (29-1-0) bit će njegov protivnik, a ulog je WBC-ov pojas u super lakoj kategoriji. Na ovom eventu nastupit će i Kubanac Andy Cruz, olimpijski pobjednik iz Tokija i trostruki svjetski amaterski prvak. Cruza čeka drugi profesionalni meč, a protivnik će mu biti Jovanni Straffon (26-5-1). Pobjednik će osvojiti IBF International titulu u lakoj kategoriji.

Gdje: San Francisco, SAD

Kad: u noći sa subote (9.12.) na nedjelju (10.12.). Priredba počinje u nedjelju, u 2:00h ujutro. Prograis i Haney u ringu bi se trebali naći iza 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 15:29