UFC

BORILAČKI TJEDAN: Ngannou će pokušati šokirati svijet, O‘Malley i Vera predvode UFC 299, a čeka nas i Gloryjev teškaški turnir

Borilački tjedan

 Ufc, Glory, Pfl, Dazn
Četiri fantastična eventa ističu se kao najzanimljivija borilačka zbivanja u ovom tjednu

Volimo kad možemo napisati da nas čeka fantastičan borilački tjedan, a tjedan koji je pred nama upravo je takav - fantastičan! Nekoliko nevjerojatno dobrih evenata gledat ćemo ovaj vikend i stoga nema smisla duljiti. Krenimo od UFC-a.

UFC 299: O‘Malley vs. Vera

UFC 299 event mnogi uspoređuju s UFC 300 eventom, a mnogi smatraju da je ‘‘fight card‘‘ čak i bolji od onog što nudi UFC 300.

Sean O‘Malley i Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera predvodit će event borbom za pojas u bantam kategoriji. Bit će to odličan meč, nema dileme, ali mnogi fanovi još su uzbuđeniji zbog sunaslovne borbe večeri. Dustin Poirier i Benoit Saint-Denis mogli bi nam ponuditi meč koji će krajem godine pretendirati za najbolju borbu godine.

Gilbert Burns, Jack Della Maddalena, Kevin Holland, Michael ‘‘Venom‘‘ Page, Petr Yan, Song Yadong, svi oni nastupit će na ‘‘main cardu‘‘ ovog fantastičnog eventa. Ako dodamo da su borci poput Curtisa Blaydesa, Jailtona Almeide, Mateusza Gamrota i Rafaela dos Anjosa završili na ‘‘prelimsima‘‘, jasno vam je o kakvom eventu se ovdje radi.

Gdje: Miami, SAD

Kada: u noći sa subote (9.3.) na nedjelju (10.3.). Event starta u ponoć, a ‘‘main card‘‘ započinje u nedjelju od 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

PFL Europe: Doumbe vs. Chamsoudinov

Nova sezona PFL Europe turnira također započinje ovaj tjedan. Talentirani borci lake i velter kategorije započet će svoj put ka glavnoj nagradi u iznosu 100 tisuća dolara, ali sve oči bit će uprte u dvije glavne borbe večeri.

Cedric Doumbe, francuska borilačka megazvijezda predvodi ovaj event borbom protiv Baissangoura ‘‘Bakija‘‘ Chamsoudinov. Doumbe je bivši Gloryjev prvak velter kategorije, dok je ‘‘Baki‘‘ Chamsoudinov označen kao jedan od najtalentiranijih mladih europskih boraca. Obojica su neporaženi i čeka nas prava poslastica.

U sunaslovnoj borbi večeri snage će odmjeriti Abdoul Abdouraguimov i Jack Grant. Također vrhunski meč dvojice odličnih europskih boraca. Veliki plus je činjenica da se event održava u Parizu, jer znamo koliko dobru atmosferu rade Francuzi, posebno kada nastupa Cedric Doumbe.

Gdje: Accor Arena, Pariz, Francuska.

Kada: u četvrtak (7.3.) s početkom u 17:00 sati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Glory Heavyweight Grand Prix

Dugoočekivani Gloryjev turnir u teškoj kategoriji održat će se ovaj vikend. Osam vrhunskih teškaša odmjerit će snage u turnirskom formatu, a pobjednik turnira trebat će tri pobjede kako bi osvojio glavnu nagradu u iznosu 500 tisuća američkih dolara.

Rico Verhoeven prvi je favorit turnira, ali borci poput Levija Rigtersa, Bahrama Rajabzadeha ili Tariqa Osara sigurno mogu iznenaditi i pomrsiti račune glavnom favoritu. Ostali teškaši također računaju na glavnu nagradu, a u turnirskom formatu sve je moguće.

Osim turnirskih mečeva, na rasporedu su još četiri meča, među kojima su dva za titule prvaka. Tyjani Beztati branit će pojas u lakoj kategoriji, a protivnik mu je sjajni Enriko Kehl. Donegi Abena branit će titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a Tarik Khbabez kao privremeni prvak pokušat će Abenu skinuti s trona kategorije.

Gdje: Gelredome, Arnhem, Nizozemska

Kada: u subotu (9.3.) s početkom u 18:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Knockout Chaos: Joshua vs. Ngannou

Tu je i boksačka poslastica kojoj se svi radujemo. Anthony Joshua i Francis Ngannou ukrstit će rukavice na boksačkom spektaklu u Rijadu. Ngannoua čeka drugi profesionalni boksački meč, dok je Joshua daleko iskusniji i ovo će mu biti 31. profesionalna borba. Međutim, Ngannou je u meču protiv Furyja dokazao kako može nauditi najboljim teškašima na svijetu i ne možemo ga unaprijed otpisati.

Na istom eventu čeka nas još jedan vrhunski teškaški meč. Zhilei Zhang branit će WBA status privremenog prvaka u teškoj kategoriji, a njegov protivnik bit će Joseph Parker.

Kada: u petak (8.3.). Priredba počinje u 17:00h, a Ngannou i Joshua u ringu bi se trebali naći oko 23:00h. Naravno, puno toga ovisi o trajanju uvodnih mečeva i programa između borbi.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
23. travanj 2024 14:07