UFC

BORILAČKI TJEDAN: Od UFC-a do Jakea Paula i Tommyja Furyja, dugo nismo imali ovako bogat tjedan

UFC Fight Night 220 - poster

 Ufc
Bit će jako teško ispratiti sva ova događanja, jer mnoga se preklapaju

Jako bogat borilački tjedan je pred nama. Od UFC-a, Bellatora, ONE-a i KSW-a, pa sve do boksačkih nastupa Floyda Mayweathera, ali i Jakea Paula. Bit će tu za svakog ponešto, a u nastavku teksta saznajte sve najbitnije informacije o tim eventima.

UFC Fight Night 220: Krylov vs. Spann

Svi nestrpljivo iščekujemo UFC 285 event i povratak Jona Jonesa u kavez, ali morat ćemo se još malo strpiti. Dok čekamo, poslužit će i UFC Fight Night 220 event koji se održava ovaj vikend. Nikita Krylov i Ryan Spann predvode priredbu, a radi se o obračunu dvojice poluteškaša koji su unutar top 10 u poretku. Andre Muniz i Brendan Allen među zvučnijim su imenima ovog eventa, a prvi put nakon sredine 2019. godine, u kavezu će nastupiti i Tatiana Suarez. Montana De La Rosa bit će njena protivnica.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, SAD

Kad: U noći sa subote (25.2.) na nedjelju (26.2.). Event započinje u nedjelju od 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bellator 291: Amosov vs. Storley

Bellatorovi eventi u Dublinu često ponude sjajnu atmosferu i jako zanimljive mečeve. Nadamo se da će takav biti i ovotjedni event koji predvodi meč za ujedinjenje titula u velter kategoriji. Yaroslav Amosov nakon nekog vremena provedenog na bojištu u Ukrajini, vraća se na ‘‘bojište‘‘ unutar Bellatorovog kaveza. Titulu u velter kategoriji branit će protiv Logana Storleyja, privremenog prvaka Bellatorove velter kategorije. Radi se o revanšu iz 11. mjeseca 2020. godine, a tada je Amosov slavio podijeljenom sudačkom odlukom.

Gdje: 3 Arena, Dublin, Irska

Kad: U subotu (25.2.). ‘‘Main card‘‘ starta od 22:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE Fight Night 7: Lineker vs. Andrade

ONE Championship također nudi vrlo zanimljiv event. John Lineker i Fabricio Andrade obračunat će se u ponovljenom meču iz 10. mjeseca 2022. godine. Tada je njihov meč za titulu okončan ‘‘no contestom‘‘ nakon što je Andrade udario Linekera u međunožje sredinom treće runde. Andrade je tada pao i vagu, a nadamo se da će njihov meč za titulu ovaj put proći bez takvih problema. Radi se o obračunu dvojice vrhunskih udarača i čeka nas sjajan meč. Također, Tawanchai P.K. Saenchai branit će Muay Thai titulu u perolakoj kategoriji, a protivnik će mu biti Jamal Yuspov.

Gdje: Lumpinee Boxing Stadium, Bangkok, Tajland

Kad: U noći s petka (24.2.) na subotu (25.2.). Event započinje u subotu od 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

KSW 79: De Fries vs. Duffee

Vrlo zanimljiv event ovog vikenda održat će i KSW. U glavnoj borbi večeri na KSW 79 eventu sučelit će se Phil De Fries i Todd Duffee. Ulog je titula u teškoj kategoriji, a De Fries će tražiti osmu obranu titule. Todd Duffee s druge strane nadat će se reprizi svog prvog meča protiv De Friesa. Naime, Duffee je nokautirao De Friesa u prvoj rundi borbe koju su odradili krajem 2012. godine.

Kickboksači Arkadiusz Wrzosek i Tomas Mozny obračunat će se prema MMA pravilima, a nastupit će i borci poput Michala Kite, Daniela Omielanczuka, Briana Hooija, Dominika Humburgera itd.

Gdje: Home Credit Arena, Liberec, Češka Republika

Kad: U subotu (25.2.) od 19:00h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Floyd Mayweather vs. Aaron Chalmers

Floyd Mayweather nastavlja svoj put po svijetu kroz odrađivanje raznoraznih boksačkih egzibicija. Ovdje se nema puno toga za reći. Floyd će boksati protiv Aarona Chalmersa, poznatog TV lica u Velikoj Britaniji, ali i MMA borca sa sedam profesionalnih mečeva iza sebe (5-2-0).

Gdje: O2 Arena, London, Engleska

Kad: U subotu (25.2.). Mayweather i Chalmers u ringu bi se trebali naći oko 23:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Jake Paul vs. Tommy Fury

Boksački meč koji će privući ipak osjetno više pažnje od Floydovog, jest onaj između Jakea Paula i Tommyja Furyja. Bit će to obračun dvojice predvodnika novog trenda ‘‘celebrity boxinga‘‘, a ovo je treći put da pokušavaju odraditi međusobni obračun.

Na istom eventu održat će se i meč za WBC-ovu svjetsku titulu u ‘‘cruiser‘‘ kategoriji. Ilunga Makabu branit će pojas, a Badou Jack naći će se na suprotnoj strani ringa.

Gdje: Diriyah Arena, Riyadh, Saudijska Arabija

Kad: u nedjelju (26.2.). Event započinje od 19:00h, a Fury i Paul u ringu bi se trebali naći iza 22:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
26. travanj 2024 11:06