UFC

BORILAČKI TJEDAN: Sve su oči uprte ka UFC 280 eventu, ali zanimljiv event održava se i u Hrvatskoj

UFC 280

 Ufc
Islam Makhachev i Charles Oliveira predvode najuzbudljiviji UFC event u 2022. godini

Teško ikakav borilački događaj ovog tjedna može zasjeniti UFC 280 event koji nudi jedan od najboljih ‘‘fight cardova‘‘ u povijesti promocije, ali vrijedi istaknuti još neke zanimljivosti koje nas čekaju ovaj tjedan. Međutim, započet ćemo s UFC 280 eventom.

UFC 280: Oliveira vs. Makhachev

Borba za UFC-ovog prvaka lake kategorije jedna je od najspektakularnijih koje MMA trenutno može ponuditi. Oliveira je u nizu od 11 uzastopnih pobjeda, a Makhachev ima 10 pobjeda zaredom. Vrijeme je da se međusobno obračunaju. Aljamain Sterling branit će pojas u bantam kategoriji protiv T.J. Dillashawa, a još je pregršt fantastičnih mečeva na programu UFC 280 priredbe. Šlag na tortu je termin u kojem se priredba održava.

Gdje: Etihad Arena, Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati

Kad: U subotu (22.10.). Preliminarni dio započinje od 16:00h po našem vremenu, a ‘‘main card‘‘ starta od 20:00h. Oliveira i Makhachev u kavezu bi se trebali naći oko 23:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE 162: Zhang vs. Di Bella

Teško je reći koliko je ONE-u dobar potez organizirati dva eventa u tjednu kada UFC nudi svoju najbolju priredbu u 2022. godini, ali najbolja azijska borilačka organizacija ne bježi od konkurencije. U petak nas čeka prvi od dva ovotjedna ONE-ova eventa. ONE 162 ne nudi neka naročito zvučna imena. Zhang Peimian i Jonathan Di Bella predvode event borbom za pojas u ONE-ovoj slamka kategoriji, a radi se o kickboksačkom meču. Muay Thai meč Jimmyja Vienota i Niclasa Larsena mogao bi ponuditi pravi vatromet, a nastupit će i Denis Purić, kanadski borac bosanskohercegovačkih korijena. On također nastupa u Muay Thaiju, a protivnik će mu biti Tagir Khalilov.

Kad: Petak (21.10.) od 13:00h. Purićeva borba druga je po redu.

Gdje: Axiata Arena, Kuala Lumpur, Malezija

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE on Prime Video 3: Lineker vs Andrade

Drugi ONE-ov ovotjedni event ipak nudi puno jači ‘‘fight card‘‘. John Lineker branit će titulu u bantamu koju je osvojio u trećem mjesecu ove godine, a protivnik će mu biti super talentirani Fabricio Andrade (8-2-0). Regian Eersel, ONE-ov prvak lake kategorije u kickboksu, pokušat će titulu osvojiti i u Muay Thaiju, a protivnik će mu biti Sinsamut Klinmee. Kade Ruotolo i Uali Kurzhev borit će se za inauguralnu titulu lake kategorije u ‘‘submission grapplingu‘‘. Dakle, čak tri meča za pojas ćemo gledati.

Gdje: Axiata Arena, Kuala Lumpur, Malezija

Kad: U noći s petka (21.10.) na subotu (22.10.) od 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Dražen Petrović Memorial Fight Night: Habazin vs. Prazak

Boksačka uzbuđenja ovog tjedna nudi event koji se održava u Zaboku. Ivana Habazin borit će se protiv Diane Prazak za WBC Silver titulu u velter kategoriji, a na spektaklu u Zaboku nastupit će i Hrvoje Sep, Marko Čalić, Ivica Bačurin, Patrik Čelić i brojni drugi domaći boksači. Ivana Habazin kao predvodnica priredbe htjela je odati počast Draženu Petroviću, svom sportskom uzoru i stoga je event nazvan njemu u čast.

Gdje: Sportska dvorana Zabok

Kad: Subota (22.10.) od 18:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
20. travanj 2024 17:40