UFC

BORILAČKI TJEDAN: UFC nudi spektakl s dvije borbe za pojas, a Golovkin se vraća nakon više od godinu dana

UFC 273

 Ufc
Nakon tjedna pauze, UFC se vraća odličnim PPV eventom, a niti boksački fanovi neće ostati zakinuti

Nakon vikenda s ne naročito puno borilačkih priredbi, ovog tjedna očekuje nas pregršt uzbuđenja. Od sjajnog UFC eventa pa sve do velikih boksačkih mečeva, svatko će pronaći nešto zanimljivo.

UFC 273: Volkanovski vs. Chan Sung Jung

Nova UFC-ova ''pay-per-view'' priredba donosi nam dvije borbe za pojas. Alexander Volkanovski titulu prvaka perolake kategorije branit će protiv ''Korejskog Zombija'' Chan Sung Junga, dok će Aljamain Sterling i Petr Yan napokon odraditi revanš za prvaka bantam kategorije. Khamzat Chimaev pohod ka vrhu pokušat će nastaviti preko Gilberta Burnsa. Jairzinho Rozenstruik, Marcin Tybura, Ian Garry, Mackenzie Dern, Alexey Oleinik itd., samo neka su od imena koja čine ovu priredbu još zanimljivijom.

Gdje: VyStar Veterans Memorial Arena, Jacksonville, Florida, USA

Kad: U noći sa subote (09.04.) na nedjelju (10.04.). Rani preliminarni dio ('early prelims) započinje u nedjelju u 00:15h, ''prelimsi'' startaju u 02:00h, a ''main card'' počinje od 04:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Gennadiy Golovkin vs. Ryota Murata

Sjajni kazahstanski boksač vraća se u ring prvi put nakon 12. mjeseca 2020. godine i pobjede protiva Kamila Szeremete. Golovkin (41-1-1) će IBF i IBO pojaseve u srednjoj kategoriji braniti protiv Ryote Murate (16-2-0), a ulog će biti i Muratin WBA (Super) pojas u istoj kategoriji. Golovkinu je u igri i treća borba protiv Canela Alvareza ukoliko pobjedi Muratu, no u meč ulazi kao veliki favorit.

Gdje: Saitama Super Arena, Japan

Kad: U subotu, 09. travnja. ''Main card'' započinje u 12:10h, dok bi Golovkin i Murata u ring trebali ući oko 15:10, ovisno o trajanju ostalih mečeva.

Popis mečeva: pogledajte OVDJE

Ryan Garcia vs. Emmanuel Tagoe

23-godišnji Ryan Garcia (21-0-0) boksač je za kojeg mnogi smatraju da ima najbrže ruke na svijetu. Više od godinu dana prošlo je od njegova posljednjeg nastupa i pobjede nad Lukeom Campbellom. Garcia je tada osvojio WBC-ov pojas privremenog prvaka u lakoj kategoriji. Ovog vikenda čeka ga obračun s ganskim boksačem Emmanuelom Tagoeom (32-1-0), bivšim IBO prvakom lake kategorije. Tagoe je izgubio u prvom profesionalnom nastupu (2004. godine), a nakon toga, ovaj 33-godišnji boksač upisao je čak 32 pobjede zaredom.

Gdje: Alamodome, San Antonio, Texas, USA

Kad: U noći sa subote (09.04.) na nedjelju (10.04.). ''Main card'' započinje u nedjelju, u 04:00h, a Garcia i Tagoe u ring bi trebali iza 05:00h.

Raspored borbi: pogledajte OVDJE

Linker
23. travanj 2024 19:54