UFC

(VIDEO) Izašla snimka žestokog sparinga između Alexandera Volkanovskog i Petra Yana

Petr Yan, Alexander Volkanovski

 Screenshot (instagram, Mmauncensored__ And Mmauncensoredplus_)
Pokazali spremnost prije subotnjeg UFC 273 eventa

Nedavno je u javnost izašla snimka sparinga između UFC prvaka Alexandera Volkanovskog i Petra Yana. Sparing je djelovao prilično intenzivno te su oba borca pokazala zavidne kickboxing vještine. Dok se Yan kretao naprijed i tražio priliku za udarac Volkanovski je prvo uputio sjajan udarac desnom nogom da bi potom odličnim lijevim krošeom pogodio Yana posred brade, na što ovaj nije niti trepnuo. Petr Yan je i dalje išao naprijed te naletavao na snažne udarce od strane Volkanovskog, a sam je uputio tek jedan dobar lijevi direkt. Volkanovski je odlično držao distancu, lijevim direktom kontrolirao protivnika te pravovremeno zadavao snažne udarce.

Po ovoj snimci bi se dalo zaključiti kako je Volkanovski bolji stand up borac od Yana, ali za kompletnu sliku bi ipak trebalo pogledati i ostatak sparinga. Ovdje je definitivno izgledao svježije i spremnije od Rusa, ali vjerujemo kako je i Yan imao svoje trenutke što se u ovoj kratkoj snimci nažalost nije vidjelo.

Oba borca nastupaju na subotnjem eventu UFC 273 u kojem Volkanovski brani titulu protiv popularnog "Korejskog Zombija", dok će Yan u revanšu pokušati pobijediti Sterlinga i osvojiti pojas u bantam kategoriji. Yan je prvotno poražen od Sterlinga diskvalifikacijom nakon ilegalnog udarca koljenom u glavu. Aljamain Sterling je tada zaključio kako ne može nastaviti borbu te samim time ostao prvak.

Ono što su mu mnogi zamjerili je činjenica da je slavio pobjedu što po mnogima nije trebao napraviti s obzirom na to da je bio na rubu poraza prije nedozvoljenog udarca od strane Rusa. Mnogi su mišljenja kako je Sterling trebao nastaviti borbu i časno izgubiti, a na ovaj način je pobjedom izgubio svoj ugled.

Linker
03. svibanj 2024 17:28