UFC

BORILAČKI TJEDAN: UFC se napokon vraća prvom priredbom u 2023., boks nudi odličan meč teškaša

Sean Strickland vs. Nassourdine Imavov

 Ufc
Božićni i novogodišnji praznici su gotovi, a vrijeme je za povratak velikim borilačkim eventima

Već nam je svima vjerojatno dosta ove UFC-ove pauze koja je potrajala gotovo mjesec dana, a ovog vikenda osim UFC-a, vraća nam se i ONE Championship s vrlo zanimljivim eventom. Boksački fanovi također će moći uživati, jer čeka nas vrlo uzbudljiv obračun dvojice moćnih nokautera.

UFC Fight Night 217: Strickland vs. Imavov

Kelvin Gastelum je početkom ovog tjedna otpao iz borbe protiv Nassourdinea Imavova, ali nema brige, jer Sean Strickland je pristao spasiti stvar. Sean je zatvorio 2022. godinu predvodivši UFC-ov posljednji event u prošloj kalendarskoj godini, a sada je pristao i otvoriti sezonu u 2023. godini. Nakon što je gubio od Alexa Pereire i Jareda Cannoniera, čeka ga novi težak izazov. Nassourdine Imavov u nizu je od tri uzastopne pobjede i nada se ulasku u top 10.

Osim Stricklanda i Imavova, gledat ćemo nove nastupe Dana Igea (vs. Damon Jacksona), Umara Nurmagomedova (vs. Raoni Barcelos), Punahelea Soriana (vs. Roman Kopylov) itd. Solidan ‘‘fight card‘‘ za početak godine.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, USA

Kad: U noći sa subote (14.1.) na nedjelju (15.1.). Preliminarni dio starta u subotu od 22:00h, a ‘‘main card‘‘ starta u nedjelju od 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE Fight Night 6: Superbon vs. Allazov

ONE Championship godinu otvara u ‘‘novom ruhu‘‘. Njihovi eventi predviđeni za američko tržište više se ne zovu ‘‘One On Prime Video‘‘, nego ‘‘ONE Fight Night‘‘. Superbon će braniti kickboks titulu u perolakoj kategoriji protiv Chingiza Allazova, dok će se Daniel Puertas i Superlek boriti za upražnjenu titulu u muha kategoriji (kickboks također). Nastupit će i Rodtang, ali ovaj put u kickboksačkom, a ne u Muay Thai dvoboju. Protivnik će mu biti Jiduo Yibu.

Aung La Nsang, Garry Tonon, Stamp Fairtex i Mikey Musumeci (grappler) upisat će nove nastupe također. Sva dosad navedena imena možda vas ne privlače previše, ali pregršt kickboksačkih mečeva jamči strašno uzbudljiv event, jer ONE posjeduje uistinu briljantne kickboksače i Muay Thai borce u nižim kategorijama.

Gdje: Impact Arena, Bangkok, Tajland

Kad: U noći s petka (13.1.) na subotu (14.1.) od 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank Boxing: Efe Ajagba vs. Stephan Shaw

Nigerijac Efe Ajagba (16-1, 13 KO) trebao se ovog vikenda boriti protiv Oscara Rivasa, ali Kolumbija je otkazao nastup zbog ozljede. Brzo su organizatori reagirali i pronašli možda još uzbudljiviju zamjenu. Stephan Shaw (18-0, 13 KO), 30-godišnji neporaženi američki teškaš tražit će najveću pobjedu u karijeri, nakon što je tijekom 2022. godine upisao tri pobjede u jednako toliko nastupa.

Shaw možda nije tehnički dobar poput Rivasa, ali gabaritima je puno bliže Ajagbi i uz Jareda Andersona, Shaw je jedna od većih nadolazećih američkih nada u teškoj kategoriji. Trenutno je 28. u poretku teškaša, a kladionice ga čak i favoriziraju protiv Ajagbe koji prema Boxrecu zauzima 32. mjesto u poretku teškaša. Ajagba je jedini poraz u karijeri upisao od Franka Sancheza, u devetom mjesecu 2021. godine. Prošle godine odradio je jedan nastup, a Jozsefa Darmosa nokautirao je u drugoj rundi. Ajagba je inače i svjetski rekorder kao boksač s najbržom pobjedom ikad. 2018. godine porazio je Curtisa Harpera nakon jedne sekunde borbe, jer je Harper odmah napustio ring te je izgubio diskvalifiakcijom.

Gdje: New York, USA

Kad: U noći sa subote (14.1.) na nedjelju (15.1.). Ajagba i Shaw u ringu bi se trebali naći u nedjelju oko 6:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
20. travanj 2024 02:26