UFC

Rafael Fiziev tvrdi da je jako blizu ugovaranja meča protiv Gaethjea: Dva su moguća termina održavanja

Rafael Fiziev

 Instagram (rafael Fiziev)
Šestorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije sve je bliže borbi kojoj se silno nada

Nebrojeno je fantastičnih mečeva koji se mogu ugovoriti unutar UFC-ove lake kategorije. Radi se o težinskoj kategoriju koju mnogi smatraju najkvalitetnijom unutar promocije, a o jednom jako uzbudljivom meču već duže vrijeme se šuška.

Radi se o potencijalnoj borbi između Rafaela Fizieva i Justina Gaethjea. Bio bi to obračun trećerangiranog (Gaethje) i šestorangiranog izazivača unutar lake kategorije, a dodatnu draž borbi daje njihov stil borbe.

Obojica prefeiraju stojku i ne bježe od otvorenih razmjena. Rafael Fiziev tehnički je nešto profinjeniji borac, ali Justin Gaethje puno je iskusniji i jedan je od najčvršćih boraca u kategoriji. Za Fizieva bi to bio pravi test mogućnosti i spremnosti za napad na sam vrh, a Fiziev se nada da će službena potvrda tog meča doći što prije.

‘‘Neću ništa službeno potvrđivati, ali UFC mi je obećao da ću se boriti protiv Justina Gaethjea u ožujku (3. mjesec). Svi žele taj meč, Dana White također želi tu borbu. Rečeno mi je da se pripremim za ožujak. Čekamo na ugovor da sve postane službeno. To je trenutno stanje i bit ću šokiran ako se nešto promijeni.‘‘, rekao je Fiziev u intervjuu za ‘‘Captain Hardcore‘, a potom je otkrio da je lokacija još jedini upitnik.

UFC 285 održat će se 4. ožujka (3. mjesec) u Las Vegasu, a 18. ožujka na rasporedu je UFC 286 u Londonu. Jedan od ta dva eventa bit će odabran za održavanje ove borbe, a Fiziev je optimističan da će potvrda uskoro doći, jer UFC također inzistira na toj borbi.

‘‘Sviđa mi se to što UFC podržava ovu borbu od samog početka. Gaethje je tih. Ali Abdelaziz pokušao je nešto reći, ali UFC želi ovaj meč. Kad UFC nešto želi, onda se to i dogodi.‘‘, dodao je Fiziev.

Očito Fiziev želi ovaj meč više nego bilo koji drugi (osim eventualno napada na titulu), a radi se o borbi koja definitivno ima i smisla. Fiziev je u seriji od šest uzastopnih pobjeda i još jedna pobjeda mogla bi mu biti dovoljna čak i za napad na titulu.

Justin Gaethje s druge strane nije nastupio od petog mjeseca prošle godine i poraza od Charlesa Oliveire. Justin se podvrgnuo operaciji nosa nedugo nakon te borbe i rekao je da je sanirao problem koji ga je neko vrijeme mučio. Ako je uistinu tako, Gaethje bi trebao doći u boljem izdanju nego do sada i Fizieva će čekati jako težak posao.

Linker
18. travanj 2024 23:38