UFC

BORILAČKI TJEDAN: UFC se vraća u Europu, KSW nudi sjajan program, ali prava poslastica je Glory!

UFC Fight Night 204 i Glory 80

 UFC Fight Night 204 i Glory 80
Još jedan vrlo bogati borilački tjedan je ispred nas uz standardnu kombinaciju raznih sportova

MMA, boks i kickboxing, ljubitelji sva tri navedena borilačka sporta ovog tjedna mogu biti sretni jer svaki nudi dozu uzbuđenja na najvišoj razini. Još bolje zvuči podatak da se većina događanja odvija u Europi pa neće biti potrebna niti rana buđenja ili duga ostajanja na nogama prije odlaska na počinak.

Svakako posebno vrijedi spomenuti podatak da se najveća svjetska MMA promocija napokon vraća u Europu. Popis onoga najzanimljivijeg pogledajte u nastavku teksta.

UFC Fight Night: Volkov vs. Aspinall

UFC napušta SAD nakon pune dvije godine, a čast ugostiti prvu post-COVID priredbu van SAD dobio je grad koji je Octagon ugostio najviše puta nakon Las Vegasa. Radi se o Londonu, gdje je za europsku publiku pripremljena sjajna priredba. Poslastica u glavnoj borbi nudi teškaški okršaj Alexandra Volkova i Toma Aspinalla, a prije toga pratit ćemo Dana Hookera kako u povratku perolakoj kategoriji pokušava nanijeti prvi UFC poraz Arnoldu Allenu. Paddy Pimblett, Sergey Pavlovich, Ilia Topuria i Paul Craig svakako su neka imena vrijedna spomena s ostatka programa.

Gdje: O2 Arena, London.

Kad: Subota 19. ožujka. Uvodni program od 18 sati, glavni program od 21 sat.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

KSW 68: Parnasse vs. Rutkowski

Pomalo čudno zvuči KSW priredba bez ijednog borca iz regije, no isto tako moramo biti realni i reći kako se broj istih smanjio, a i strateški potezi KSW-a daju naslutiti da će se u budućnosti okrenuti drugim tržištima. Naravno, to ne znači da ispred nas nije priredba itekako vrijedna pažnje, a predvodi ju borba za titulu perolake kategorije između dva borca koje poznajemo iz borbi protiv Filipa Pejića. Salahdine Parnasse branit će titulu u borbi protiv Daniela Rutkowskog.

Gdje: Radomskie Centrum Sportu, Radom, Poljska.

Kad: Subota 19. ožujka. Program započinje od 19 sati.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

Glory 80: Hari vs. Wrzosek 2

Glory je još jedna promocija koja je krenula dalje od države u kojoj su posljednje dvije godine održavali priredbe. Ipak, oni su Nizozemsku zamijenili tek susjednom Belgija, a najzanimljivija borba donosi možda i posljednju priliku za velikog Badra Harija. Imat će priliku osvetiti se za poraz Arkadiuszu Wrzoseku, borcu koji ga prije pola godine, teško nokautirao. I to u trenucima kad je Hari plovio prema svojoj pobjedi prekidom. Je li bila riječ o slučajnom i sretnom udadrcu ili pripremljenoj taktici, mogli bismo saznati ovog vikenda. Priredba donosi i vrhunski ogled za titulu poluteške kategorije između Artema Vakhitova i Luisa Tavaresa, a tu je i teškaški dvoboj iskustva protiv mladosti, Jamala Ben Saddika protiv Levija Rigtersa.

Gdje: Trixxo Arena, Haselt, Belgija.

Kad: Subota 19. ožujka. Program započinje od 20 sati.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

Matchroom Boxing: Ortiz vs. McKinson

Jedan od najvećih boksačkih potencijala svijeta, Vergil Ortiz Jr. (18-0, 18 KO) testirat će se u međusobnom meču neporaženih boksača protiv Britanca Michaela McKinsona (20-0, 2 KO).

Gdje: Galen Center, Los Angeles, SAD.

Kad: Noć sa subota 19. ožujka na nedjelju 20. ožujka

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

Linker
15. travanj 2024 20:44