UFC

(VIDEO) Paul Craig stroj je za ‘submissione‘: Pogledajte kompilaciju nastupa u kojima je osvajao bonus

Paul Craig

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Najbolji škotski MMA borac često oduševljava svojim vrhunskim vještinama u parteru

Ovotjedna londonska UFC priredba donosi nam novi nastup Paula Craiga (15-4-0, 7-4-1 UFC). 34-godišnji škotski borac 2016. godine debitirao je u UFC-u, a odmah u prvom nastupu, došao je do bonusa za najbolju izvedbu.

Craig je ''submissionom'' (poluga na ruci) savladao Henriquea da Silvu. Ipak, u naredna četiri meča, Craig je triput gubio te su svi njegovi nedostaci isplivali na površinu. Škotski borac izgledao je kriminalno loše u stojci i ako borbu ne bi mogao odvesti u parter, poraz mu je bio neminovan. Imao je Craig veliku sreću da je ugurao pobjedu protiv Ankalaeva u ta četiri meča, jer s četiri poraza u nizu, teško da bi ostao članom UFC-a.

Prisjetimo li se kako je pobijedio Ankalaeva, još više možemo shvatiti koliko je sreće zapravo imao. Craig je u tom meču uvjerljivo gubio sve do same završnice. Kad se činilo da Ankalaev rutinski privodi meč kraju, Craig iz ničega zaključava ''trokut gušenje'' i Ankalaev je tapkao sekundu prije kraja borbe. Ipak, dojam je bio kako je Craig nes(p)retnošću Ankalaeva samo odgodio otkaz u najjačoj MMA promociji. Jim Crute i Alonzo Menifield porazili su Craiga nakon toga, a Škot je uspio savladati Kennedyja Nzechukwua.

Ipak, poraz od Menifielda iz 2019. godine, bio je ujedno i posljednji koji je Craig upisao. Četiri pobjede i remi protiv Shoguna Rue, njegova je bilanca nakon toga. Škotski borac trenutno uživa niz od tri uzastopna slavlja i zauzima 11. mjesto u poretku izazivača. Ukupno 12 puta Craig je slavio ''submissionom'' u svojoj karijeri, a pet UFC pobjeda došlo je na taj način.

Škot je uistinu majstor partera i nitko se ne želi tamo naći s njime. Nitko osim eventualno Jimmyja Crutea koji mu je nanio jedini poraz ''submissionom'' u karijeri. Uglavnom, opasnost od Craigovih pokušaja ''submissiona'' konstantno prijeti kad se škotski borac nađe u parteru. Međutim, njegova stojka također se vidno poboljšala. Craig je sada puno kompletniji borac nego li je bio onda kada je potpisao s UFC-om, a posljednje dvije pobjede upisao je tehničkim nokautom. Posebno impresivna bila je njegova posljednja pobjeda. Craig je tehničkim nokautom za manje od dvije minute savladao Jamahala Hilla.

Uspio je Craig dislocirati lakat Jamahala Hilla, pokušajem poluge. Gotovo svi su mislili da je Hillova ruka slomljena, no radilo se o dislokaciji. Craig je tom pobjedom zaradio i bonus za najbolju izvedbu, a bio je to njegov ukupno šesti takav bonus, u 12. UFC nastupu. Gotovo svaki put kad pobijedi, Craig bude nagrađen bonusom, jer uistinu se radi o spektakularnim pobjedama.

Hoće li Craig u subotu na londonskoj priredbi savladati Nikitu Krylovu, preostaje nam vidjeti. Dok nestrpljivo čekamo vikend, pogledajte UFC-ovu kompilaciju nastupa u kojima je Craig osvajao bonuse. Ako ste ljubitelj BJJ-a, ali i MMA-a, definitivno se isplati pogledati.

Linker
18. travanj 2024 20:18