UFC

‘Borio sam se sa svima, ali nitko me nije udario kao taj čovjek. Osjećao sam se kao da me pogodio auto!‘

AFrank Mir

 Al Bello/Getty Images/Profimedia
Frank Mir borio se s brojnim opasnim udaračima, ali u pamćenje mu se posebno urezalo Overeemovo koljeno

Frank Mir ime je koje ne treba osobito predstavljati borilačkoj publici. Legendarni borac i bivši prvak UFC-ove teške kategorije dijelio je oktogon s praktično svim MMA ikonama svoga vremena, kao što su Antônio Rodrigo Nogueira, Fedor Emelianenko, Mirko Filipović, Mark Hunt, Andrei Arlovski, Brock Lesnar i ostali, ali na pitanje o tome koji ga je teškaš najsnažnije udario - podcrtava ime Alistaira Overeema.

"Što se tiče snage udarca, borio sam se sa svima, ali nitko me nije udario toliko snažno kao Alistair Overeem. Njegov udarac koljenom u glavu bio je drugačiji", ispričao je 45-godišnji Amerikanac u razgovoru za TalkSPORT pa dodao: "Udario me koljenom u glavu početkom prve runde. Sjećam se da je to bilo baš uznemirujuće, činilo mi se kao da me udario auto".

Podsjetimo, Mir i Overeem borili su se početkom veljače 2014. godine, na UFC 169 priredbi. Mir je "preživio" Overeemovo koljeno o kojem govori i dočekao kraj borbe na tri runde, a onda izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. Ukupno je u karijeri odradio 32 borbe te upisao 19 pobjeda i 13 poraza, a posljednji je put u oktogon ušao krajem listopada 2019., na Bellator 231 priredbi, kada je pobijedio Roya Nelsona (jednoglasna odluka).

Linker
05. rujan 2024 10:21