UFC

Legendarni Alistair Overeem o najjačem udarcu kojeg je primio u karijeri, dao očekivan odgovor: ‘Previše sam mu se približio‘

 Francis Ngannou vs. Alistair Overeem 

 Scott Taetsch/Zuma Press/Profimedia
Iako je Ngannou ove godine doživio također brutalan nokaut od Anthonyja Joshue, ne smije ga se otpisati u meču protiv Ferreire

Kada je u pitanju čista snaga udarca, ime Francisa Ngannoua vjerojatno većini prvi padne na pamet. Sjetimo se samo kako je Dana White promovirao tu snagu uoči meča protiv Stipe Miočića, odnosno, kada je rekao da je Ngannouov udarac jednako snažan kao kada vas udari Ford Escort.

Postao je to svojevrstan simbol za propale planove Dane Whitea u tom trenutku, no činjenica da je Ngannou zastrašujući udarač, pogotovo u malim rukavicama, itekako stoji. To je na svojoj koži najbolje osjetio legendarni borac Alistair Overeem, i to 2017. godine na UFC 218 priredbi.

Vjerojatno nikoga ne treba pretjerano puno podsjećati na taj nokaut. Ngannou je strašnim aperkatom doslovno odignuo Overeema od poda i brutalno ga nokautirao, a upravo su neki dan Overeema pitali je li to najjači udarac kojeg je ikada osjetio. Overeem je za TalkSport rekao:

‘‘To je jako dobro pitanje. Najjači udarac ikada? Zapravo da. Francis Ngannou. Imao sam plan i taktiku, ali napravio sam samo jednu pogrešku. Htio sam napasti njegovu bazu, a onda sam napravio jedan napad previše. Previše sam mu se približio‘‘, rekao je Overeem prisjećajući se tog brutalnog nokauta.

Iako je Ngannou ove godine doživio također brutalan nokaut od Anthonyja Joshue, ne smije ga se otpisati u meču protiv Ferreire. MMA je ipak njegov primarni sport i bori se u malim rukavicama, a i Ferreira nije ni blizu u MMA-u ono što je Joshua u boksu. Francisa svakako čeka težak zadatak jer dugo nije nastupao, a hoće li uspješno debitirati u PFL-u, saznat ćemo već sutra navečer.

Linker
18. listopad 2024 20:41