UFC

Borkinja objasnila otkaz iz UFC-a pred debi borbu: ‘USADA‘ se ponašala kao da posjeduju moju kuću‘

Jennifer Gonzalez

 Instagram
U samo par dana 35-godišnja Čileanka dogovorila je prvu UFC borbu, a onda i dobila otkaz

Nevjerojatnih tjedan dana doživjela je najbolja čileanska MMA borkinja, Jennifer "La Jefa" Gonzalez. Tjedan dana unutar kojih je dogovorila svoju prvu UFC borbu, a onda bez dodatnog objašnjenje dobila otkaz iz UFC-a, čime je automatski borba otkazana. Vijest sama po sebi prvobitno nije bila suviše zanimljiva, iako je uz sebe imala tu neku mistiku, no nakon njenog objašnjenje sve je dobilo jednu drugu dimenziju.

Naime, Jennifer je tijekom gostovanja na čileanskom ESPN-u otkrila što se dogodilo i kako je došlo do razlaza. Po njenom, kriv je nesporazum s USADA-om, odnosno njoj teško objašnjiva reakcija USADA-inog agenta koji ju je posjetio.

"Iskreno, ja zapravo niti ne znam što se dogodilo. Kako smo ugovorili borbu sve je bilo jako ubrzano. Kad su mi javili za borbu, brzo sam morala odraditi sva testiranja, osim toga je i moja putovnica istekla pa sam se time morala pozabaviti. Puno sam odlazila van dvorane pa mi je USADA rekla da moram napraviti raspored svojim obaveze koji ću im dostaviti, a na kojem će biti sve lokacije na kojima ću se u određeno vrijeme nalaziti. Napravila sam raspored u kojem je pisalo kako ću od 9 do 11 sati ujutro biti u dvorani. No, morala sam obavljati neke stvari vezane uz borbu", rekla je Jennifer, nastavivši:

"Vratila sam se kući s intervjua i vidjela sam ljude iz USADA-e ispred moje kuće, koja se nalazi odmah uz dvoranu. USADA mi u Čileu još nikad nije prišla. Pozvala sam ih unutra i rekla da me pričekaju u dvorani. Kuća mi je odmah uz nju, ali to su dva objekta s dva različita ulaza. Uvezla sam automobil u garažu, a onda mi je čovjek iz USADA-e rekao da me ne smije izgubiti iz vida. Rekla sam mu da će me moji psi napasti ako uđe sa mnom. Imam dva rottweilera. Tražila sam dvije minute da smjestim pse, parkiram svoje vozilo i onda ću se naći s njima u dvorani. Nisam primijetila da ga je to uznemirilo. Otvorila sam vrata, pustila pse u kuću, presvukla se i došla u dvoranu. Oni su do tada već bili otišli."

Iduće što se dogodilo je vijest kako je njena borba otkazana, a ugovor raskinut.

"Razgovarala sam s njima uz puno šotovanja. A oni su se ponašali kao da su vlasnici moje kući. To nije njihovo pravo, to je moja kuća, moje privatno vlasništvo. Umorna sam od svega ovoga. Borila sam se na puno različitih mjesta, imam dobar omjer i sigurna sam da bih pobijedila u toj borbi", objasnila je.

Već ranije su se mnogi borci bunili na način rada USADA-e i ugrožavanje njihove privatnosti. No, vidjeli smo ih par primjera da su većinu boraca testirali u njihovim kućama, odnosno tamo bi preuzeli uzorak. Čini se kako je čovjek iz USADA-e ovim putem djelovao po njihovim pravilima. Pravilima s kojima Jennifer očito nije dovoljno dobro upoznata ili je jednostavno mislila da sve to nije toliko striktno koliko je.

Linker
26. travanj 2024 04:18