UFC

Jamahal Hill na rijetko viđen način ugasio Walkera, Miller nokaut pobjedom ponovno ispisao povijest

Jamahal Hill vs. Johnny Walker

 screenshot
U Las Vegasu je održana UFC Fight Night 201 priredba

Poluteškaši u glavnoj borbi UFC Fight Night 201 priredbe ponudili su ono što se očekivalo. U prvom planu uzbuđenje i završnicu, uz dodatak ubilačkog instinkta Jamahala Hilla, borca koji gotovo tri minute nije napravio baš ništa, a onda je u trenutku sve završio na više nego atraktivan način.

Kao što je u prvom odlomku naznačeno, Johnny Walker bio je borac koji je diktirao tempo. Brazilac je napadao, dobro se kretao i ostavlja dojam da ima sve pod kontrolom te se činilo kako je pripremio dobru taktiku. Ipak, Hill kao da je cijelo vrijeme ciljao, čekao i tražio priliku pokazati što može, a upravo to se potvrdilo malo pred istek treće minute borbe. Sve aktivniji Walker kao da se automatski sve više opuštao, a čini se da je upravo tu ležala taktika Hilla i njegovog tima. Tako je u jednom trenutku, kad se Walker pripremio na udarac, doletio desni kroše. Prvi pravi udarac Hilla u ovoj borbi pogodio je točno iznad čela, borilačkim rječnikom u "temple" i tu je bio kraj. Walker je ugašen doslovno na nogama, čemu svjedoči način na koji je pao. Tri minute izgledao je odlično u borbi, a onda je samo odjednom nestao. Nokaut je bio toliko gadan da Walker nije prisustvovao niti proslavi pobjednika. Jamahal Hill otvorio si je ovako put u Top 10 poluteške kategorije.

Sunaslovna borba priredbe donijela je pobjedu Kylea Daukausa nad Jimiejem Pickettom, prekidom nakon gušenja na samom kraju prve runde. Daukaus je sjajno iskoristio svoju hrvačku kvalitetu, prilagodio je borbu onome što mu odgovara i preuzeo kontrolu. Na samom kraju zatvorio je D'arce gušenje na koje je njegov protivnik tapkao doslovno u posljednjoj sekundi runde, budući da se čula sirena za kraj.

Teškaški okršaj Parkera Portera i Alaina Baudota nije dobio očekivani prekid nego tri runde ne toliko atraktivne borbe. Vidjelo se da ova dvojica nikako ne pripadaju elitnim teškašima, niti baš posjeduju neki potencijal tamo se naći. Baudot je bio bolji prvu rundu, no kao da se u njoj potrošio te je Porter preuzeo kontrolu i slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Priča priredbe možda je ipak Jim Miller, legendarni borac lake kategorije. On je 39. put ušao u Octagon, čime je popravio svoj rekord kao borac s najviše nastupa, a onda je potvrdio da se pred kraj karijere pretvorio u nokautera. Prvi put u karijeri spojio je dvije nokaut pobjede (ukupno je sad na šest), a ovog puta mu je žrtva bio debitant Nikolas Motta. Sjajan desni kroše pronašao je Miller nakon otprilike dvije minute druge runde te je završio posao. Izjednačio se tako s Donaldom Cerroneom na listi UFC boraca s najviše pobjeda u Octagonu. Ova mu je bila broj 23.

Glavni program otvoren je borbom za koju su mnogi vjerovali da nema šanse izaći van prve runde, ali je potrajala sve tri. Joaquin Buckley i Abdul Razak Alhassan vodili su bespoštednu borbu u kojoj su viđeni gotovo svi segmenti MMA-a. Pobjeda je na kraju otišla Buckleyu i to podijeljenom sudačkom odlukom.

S uvodnog programa svakako vrijedi istaknuti Chasa Skellyja, koji je nastupio prvi put nakon 27 mjeseci, a onda je nokautom završio Marka Striegla. Nakon borbe je Skelly otkrio kako ga tijelo više ne sluša na pravi način i da mu je to bila možda i posljednja borba u karijeri. Na tom dijelu programa još su slavili David Onama nokautom protiv Gabriela Beniteza, Stephanie Egger polugom na ruci protiv Jessice Rose Clark te Chad Anheliger tehničkim nokautom protiv Jesseja Stradera. Sudačkim odlukama slavili su Mario Bautista, Jonathan Pearce i Gloria De Paula.

UFC Fight Night 201 - Rezultati

Jamahal Hill def. Johnny Walker - KO (R1 2:55)
Kyle Daukaus def. Jamie Pickett - SUB (R1 4:59)
Parker Porter def. Alan Baudot - jednoglasna sudačka odluka
Jim Miller def. Nikolas Motta - TKO (R2 1:58)
Joaquin Buckley def. Abdul Razak Alhassan - podijeljena sudačka odluka

David Onama def. Gabriel Benítez - KO (R1 4:24)
Stephanie Egger def. Jessica-Rose Clark - SUB (R1 3:44)
Chas Skelly def. Mark Striegl - TKO (R2 2:01)
Gloria de Paula def. Diana Belbiţă - jednoglasna sudačka odluka
Chad Anheliger def. Jesse Strader .- TKO (R3 3:33)
Jonathan Pearce def. Christian Rodriguez - jednoglasna sudačka odluka
Mario Bautista def. Jay Perrin - jednoglasna sudačka odluka

Linker
25. travanj 2024 04:35