UFC

Brazilka iz ONE Championshipa prešla u UFC pa pala na doping testu

Istela Nunes
 Instagram
Nova članica UFC-a, Istela Nunes, neće debitirati na rujanskom Fight Nightu u Meksiku, kao što je bio plan. Naime, pala je na doping testu i njen nastup je otkazan, a Angela Hill mora tražiti novu protivnicu.

UFC je nedavno potpisao ugovor s ovom Brazilkom koja trenira u American Top Teama, inače bivšom izazivačicom titule atom kategorije ONE Championshipa. Ugovorili su joj nastup za Fight Night u Mexico Cityju koji se održava 21. rujna i tamo se trebala boriti protiv Angela Hill. Ipak, došlo je do preokreta i njena je borba otkazana.

Ova 27-godišnja borkinja pala je na doping testu USADA agencije i tako je automatski njen nastup otkazan. Nije poznato što je u pitanju, odnosno na koju je supstancu bila pozitivna. Sad bi trebala uslijediti istraga tijekom koje će se prvo provjeriti još jedan uzorak, a nakon toga i pokušati shvatiti kako je do doping pada došlo.

Nunes je četvrti predstavnik UFC-a iz Brazila s pozitivnim doping testom u posljednja dva mjeseca. Ono što joj je zajedničko s njenim sunarodnjacima, Melissom Gatto, Brunom Silvom i Giacomom Lemosom je da su svi pali na doping testu prije nego su u promociji uspjeli i debitirati.

Linker
26. travanj 2024 11:13