UFC

Brazilska UFC borkinja prihvatila dvogodišnju USADA suspenziju

 FRANCK FIFE / AFP
Brazilska UFC borkinja muha kategorije, Isabela De Padua, novi je 'ulov' USADA-inih doping testova. Ona je jučer prihvatila dvogodišnju suspenziju koju joj je UFC-ova partnerska anti-dopinška organizacija izrekla.

28-godišnja De Padua bila je pozitivna na 19-norandrosterone, koji je objašnjen kao urinarni metabolit nandrolona, jednog od češće korištenih steroida. Pala je na dva testa. Prvi je bio 16. studenog, tj. na dan njene do sada jedine UFC borbe, a drugi je odrađen mjesec dana kasnije, dok se nalazila izvan natjecateljskog pogona. To je USADA-i poslužillo kao znak da je vjerojatno bila redoviti korisnik navedene supstance.

De Padua je prije svog prvog nastupa trebala dostaviti popis suplemenata koje je koristila u posljednjih 12 mjeseci. Niti jedan koji je navela nije poznat po kontaminaciji te iz tog razloga nije mogla dobiti umanjenu kaznu.

De Padua je svoju jedinu dosadašnju UFC borbu izgubila od Ariane Lipski. Bilo je to na Fight Nightu u Sao Paolu, gdje je uskočila kao zamjenska borkinja. Sad će svoj idući nastup, ako ju UFC uopće odluči zadržati na svom rosteru, čekati pune dvije godine.

screenshot
Ariane Lipski i Isabela De Padua

Linker
23. travanj 2024 08:48