UFC

Brendan Schaub žestoko kritizirao Jona Jonesa: ‘Bog nema ništa s tvojim udaranjem žene‘

Jon Jones

 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Umirovljeni MMA borac Brendan Schaub frustiran je Jonesovim izlikama za nedjela

Već je uhodana priča gdje Jon Jones počini nešto čime zgrozi MMA javnost, zatim se javno pokaje, a onda obeća radikalne promjene. Ponajbolji MMA borac u povijesti nerijetko se dotiče i religije u takvim situacijama, a ništa drukčije nije bilo niti krajem devetog mjeseca.

Naime, Jones se prepustio alkoholu nakon ceremonije primitka u UFC-ovu Kuću slavnih, a večer je završila neslavno. Zaručnica i majka njihove troje djece prijavila ga je zbog nasilja, a Jones nije bio naročito pitom niti prilikom uhićenja. Izbačen je ''Bones'' iz JacksonWink dvorane u kojoj gotovo cijelu karijeru trenira, a osude javnosti i fanova na njegov račun, dolazile su sa svih strana.

Ipak, Jones je ponovno najavio velike promjene, a nedavno je putem Twittera obavijestio fanove kako teče cjelokupni proces.

''Budite trijezni i bdijte, jer protivnik vaš, đavao, kao lav ričući obilazi i traži, koga da proždere.'', citirao je Jones Bibliju (1. Petrova 5,8) u prvom dijelu 'tvita', a zatim je dodao:

''Moja obitelj, moj život, moja karijera, mogli su biti završena priča nakon onog što se dogodilo u Las Vegasu. Ali Bog je imao druge planove za mene. 60 dana sam trijezan i nastavljamo brojati.'', dodao je Jon.

Jones često koristi ''Božji plan'' kao izliku za sva nedjela koja počini. Takve izjave nisu najbolje sjele Brendanu Schaubu, umirovljenom MMA borcu, a sada komičaru i voditelju podcasta ''The Fighter and The Kid''. Upravo u spomenutom podcastu koji vodi s Bryanom Callenom, Schaub je kritizirao Jonesa i njegove izjave.

''Bog nema ništa s tvojim udaranjem žene. Pričao sam s nekim tko je visoko unutar UFC-ove hijerarhije, razgovarali smo o Jonesu, a on mi je rekao 'zamisli koliko je novca taj tip propustio, zbog svih sranja koja je učinio u životu'. Milijune i milijune dolara izgubio je, sponzorstva od Nikea, velike borbe, sve! Sam sebe sabotira'', izjavio je Brendan.

Simptomi autodestruktivnosti definitivno su očiti kod Jona Jonesa. Radi se o silno talentiranom borcu, no prečesto se nameće pitanje koliko bi tek velik bio, da mu život izvan kaveza nije u takvom neredu.

Linker
10. travanj 2024 21:49