UFC

Brunson pred borbu protiv Tilla: ‘Jednog po jednog riješio sam im njihove velike potencijale‘

Derek Brunson
 Dalton Hamm/Zuma Press/Profimedia
Aktualan niz od četiri pobjede predstavlja najbolje razdoblje u UFC karijeri Dereka Brunsona

Svoju šestu glavnu borbu neke UFC priredbe te treću u nizu odradit će ovog vikenda Derek Brunson. Jedan od najdulje aktivnih UFC-ovih boraca srednje kategorije imat će priliku napraviti ono što već dugo vremena pokušava, zakoračiti na poziciju s koje će moći tražiti borbu za titulu. S 37 godina na leđima, to mu je možda i posljednja takva prilika.

"Definitivno mogu reći kako sam u najboljem razdoblju svoje karijere. Odrađujem posao protiv tih mladih, uzbudljivih i gladnih boraca koji dolaze s pobjedničkim nizovima na ovakvog čvrstog veterana", rekao je Brunson odmah u uvodu svog razgovora za MMA Junkie.

Nakon niza potencijala, slijedi mu borba protiv jednog velikog imena. Darren Till možda u posljednje vrijeme nema najbolje rezultate, no i dalje je vodeće britansko MMA ime otkako se umirovio Michael Bisping. I borac koji sa sobom uvijek donosi puno toga oko čega njegovi protivnici trebaju biti posebno oprezni.

"Gledao sam jako puno Tillovih borbi i on je jedan borac prepun trikova. Ovo je igra u kojoj ćeš nekada gubiti, a nekada pobjeđivati, no poanta je više puta pobijediti nego što gubiš. Ne bih rekao da su njegovi porazi uvjerljivi. Neke borbe čak je vodio pa jednostavno bivao pogođen. Puno toga sam naučio iz njegovih borbi i itekako sam svjestan vještina koje on posjeduje, ali isto tako imam plan kako se nositi s njima", rekao je što misli o Tillu.

Isto tako, uvjeren je kako je ovo borba koja može osigurati napad na titulu prvaka.

"Gledam na ovu borbu kao na borbu za izazivača, gledajući na sve što sam to sada napravio. Imam četiri pobjede u nizu, sve protiv momaka na koje se gledalo kao na buduće izazivače. Da ih nisam zaustavio, sad bi svi oni pričali o borbi za titulu", prokomentirao je svoj niz, a onda mu se detaljnije okrenuo:

"Sjetite se kako su pričali o Ianu Heinischu, u svojim prvim UFC borbama izgledao je jako dobro, govorili su da će se boriti za titulu. Ušutkao sam ga, a onda je došao Edmen Shahbazyan, borac kojeg su već svi vidjeli kao najmlađeg prvaka, i njega sam posjeo. Onda je uslijedio Kevin Holland, pet pobjeda u nizu. Govorio je kao da me već pobijedio, njegov trash talk bio je već usmjeren Adesanyi. Izgledalo je kao da je to sigurna borba, zaustavio sam i njega. Ako zaustavim Tilla, definitivno s ovakvih pet pobjeda trebam biti odmah iza Izzyja i Whittakera."

Brunson je član UFC-a još od 2012. godine, odradio je 19 borbi te slavio u njih 13. Ima smisla razmišljati da bi ga pobjeda u jubilarnoj 20. lansirala tamo gdje je već nekoliko puta gotovo došao, no uvijek bi bio zaustavljen. Hoće li se Till približiti listi borac koji su mu to učinili?

Linker
25. travanj 2024 01:52