UFC

Kevin Lee ima plan za spas karijere, prozvao je još jednog posrnulog poznatog borca

Kevin Lee
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako trenutno nije sigurno hoće li karijeru nastaviti u UFC-u, Kevin Lee ima plan za iduću borbu

Iako je prije borbe protiv Daniela Rodrigueza najavljivao veliki povratak i napad na titulu velter kategorije, uz iznošenje mišljenja kako sam sebe već sada smatra Top 5 borcem te UFC-ove divizije, prizemljenje Kevina Leeja bilo je vrlo gadno i nesumnjivo bolno. Još bolnije sigurno zvuči izjava Dane Whitea, kojom je dao naslutiti kako nije siguran hoće li se "Motown Phenom" i dalje boriti u UFC-u.

On je nakon borbe bacio samo kratku samokritiku, da bi se u idućem obraćanju posvetio kritičarima za koje nije imao lijepe riječi. Nakon toga se odlučio pokušati baviti vlastitim matchmakingom pa je na Twitteru ostavio poruku jednom borcu trenutno sličnog statusa.

"Mike Perry, prosinac mi zvuči jako dobro", kratko je napisao Lee, tako prozvavši svog također vrlo popularnog kolegu.

Ono što je obojici zajedničko je činjenica da imaju samo jednu pobjedu u posljednjih pet nastupa. Posljednji nastup 29-godišnjeg Perryja (14-8, 7-8 UFC) datira na travanj ove godine, a još jedna zajednička poveznica s Leejem je to što je u toj borbi poražen također od Rodrigueza. U spomenutih posljednjih pet borbi bolji je bio tek od Mickeya Galla, a osim s protivnicima u Octagonu, susretao se i s privatnim problemima.

Leejeva jedina pobjeda u posljednjih pet borbi ona je protiv Gregora Gillespieja. Kad je nokautirao jednog od najvećih potencijala kategorije samo je još jednom potvrdio svoj neupitni potencijal, no to je nažalost bila samo jedna pozitivna stvar u gomili negativnih. Tijekom posljednjeg razdobljae Lee je često mijenjao kampove, čak i kategorije, a svaki put se vraćao s izjavom kako je napokon posložio sve u svojoj karijeri te da kreće prema vrhu. Do sada to nije ostvario, no i dalje mu je tek 28 godina.

Linker
24. travanj 2024 09:41