UFC

Brutalno iskreni Cerrone ne želi u mirovinu, već je 'dogovorio' novi meč: 'Ovo je bio moj najgori nastup'

Donald Cerrone
 Nicholas YEO / AFP
"Doslovno ću se boriti za posao i nadam se da će to u meni probuditi vatru koja mi je itekako potrebna"

Donald Cerrone već peti meč u nizu ne zna za pobjedu. Onu posljednju, popularni Kauboj ostvario je u svibnju 2019. kada je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Ala Iaquintu.

Jedan od najpoznatijih UFC-ovih boraca proteklog je vikenda u Las Vegasu izvukao neodlučen ishod u meču s Nikom Priceom, a od poraza ga je spasilo oduzimanje boda s kojim se njegov suparnik suočio još u prvoj rundi kada je dva puta unutar pet minuta ubo Cerronea u oko.

Bio je to u konačnici dvoboj kojeg su dva suca nakon 15 minuta akcije bodovala s 28-28, dok je jedan na svojoj kartici imao 29-27 za Kauboja.

"Ovo je najgora izvedba koju sam ikad imao. Vrlo sam uzrujan zbog samog sebe. Ne znam što bih vam još rekao, ali ovo definitivno brojim kao poraz. To mi je već peti u nizu. Za nekoga tko se borio da zadrži posao, baš i nisam to dobro odradio", iskreno je Cerrone prokomentirao borbu pred novinarima.

Donald tvrdi da je pripreme odradio kako treba, da se osjećao dobro tijekom čitavog kampa i pred samu borbu, ali da je ponovno podbacio kada je bilo najbitnije.

"Nadao sam se da će se pojaviti Kauboj, ali to nije bio slučaj. Moram ozbiljno porazgovarati sa samim sobom."

Kada je upitan razmišlja li o mirovini, Cerrone je bio jasan:

"Ne. Ne, ne, ne, ne. Trebam samo otkriti u čemu je problem, što radim krivo. Nema šanse da razmišljam ili pričam o mirovini. Samo ću si uzeti nekoliko mjeseci pauze da se pribirem i riješim određene stvari. I to je sve."

Odmah nakon međusobnog okršaja, Cerrone i Price su spomenuli mogući revanš, a to je izgleda ideja i smjer u kojem će se kretati planovi bivšeg izazivača.

"Niko to želi i već sam mu rekao da ovo moramo ponoviti. Želim mu pružiti priliku da me pobijedi, da to odradimo na pošten način, da se pokušam pojaviti onakav kakav moram biti. Spomenuo sam mu siječanj ili veljaču, a ostatak ove godine ću odmoriti. Uzet ću malu pauzu i pokušati se zabaviti. Moram nešto učiniti. Ponovno ću se boriti s Nikom... Ponovit ćemo ovo i učinit ću sve što mogu da se pojavim spreman. Doslovno ću se boriti za svoj posao i nadam se da će to u meni probuditi vatru koja mi je očito u ovim trenucima itekako potrebna", zaključio je Cerrone

Linker
23. travanj 2024 23:34