UFC

Bryan Barberena bio je jako blizu umirovljenja ranije ove godine: ‘Apsolutno bih to učinio‘

Bryan Barberena

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
33-godišnji velteraš ipak je ostao u sportu i proteklog vikenda upisao je pobjedu karijere

Težak period u svojoj karijeri proživljavao je Bryan Barberena od početka 2019. godine pa sve do pretkraj 2021. godine.

Tri poraza u četiri nastupa bio je učinak Bryana Barberene, a pobijedio je jedino Anthonyja Ivyja. Krajem 2021. godine, Barberena se pobjedama vratio savladavši Dariana Weeksa, a uslijedila je i velika pobjeda protiv Matta Browna, u trećem mjesecu ove godine.

Oživjela je njegov karijera dvama pobjedama, ali bilo je jako upitno hoće li mu UFC ponuditi novi ugovor nakon borbe s Brownom. Bryan i Matt pružili su borbu večeri, Barberena je slavio podijeljenom sudačkom odlukom, a UFC ga je nagradio novim ugovorom. Barberena je prvu borbu novog ugovora odradio protiv Robbieja Lawlera, proteklog vikenda na UFC 276 priredbi.

Ponovno je Barberena sudjelovao u borbi večeri, ali ovaj put je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Najveća je to pobjeda u njegovoj karijeri, jer svi dobro znaju što znači ime Robbieja Lawlera u ovom sportu. Sve je ipak moglo biti osjetno drukčije da ‘‘Bam Bam‘‘ nije dobio novi ugovor nakon pobjede nad Brownom.

‘‘Apsolutno bih se umirovio (da mi nije ponuđen novi ugovor). Nitko nije znao da je to moja posljednja borba prema ugovoru, možda samo neki zagriženi fanovi koji to prate, ali inače nisam nikome govorio o tome, osim supruzi. Nisam htio da se stvara narativ oko toga da je to moj posljednji meč itd. Htio sam da borba s Mattom Brownom bude u fokusu te da pružim impresivan nastup i dođem do pobjede.‘‘, objasnio je Bryan u MMA Houru.

Uzmemo li u obzir da je Barberena slavio podijeljenom sudačkom odlukom, tko zna što bi se dogodilo da je samo još jedan sudac bodovao meč u korist Browna. Pitanje je što bi onda bilo s ugovorom ovog velteraša. Srećom po 33-godišnjeg Barberenu, sve je otišlo u njegovu korist i on može nastaviti živjeti svoj sportski san.

‘‘Oduvijek je bio cilj doći u UFC. To je bio cilj, doći vamo i ostati što je dulje moguće. Naravno da bih se rado umirovio onako kako ja želim, ali trenutno se želim boriti. Osjećam da ono najbolje tek slijedi. Želim se nastaviti boriti i pružati ovakve nastupe, ali to želim činiti u samo jednoj organizaciji, a to je UFC. Kad ta priča završi, završit ću i ja s ovime.‘‘, objasnio je Bryan, a zatim se dotaknuo meča s Lawlerom.

‘‘To je meč kakav sam htio. Volim Robbiejev stil borbe. On se uvijek pojavi i želi vam skinuti glavu s ramena. To me najviše uzbuđuje kad su borbe u pitanju. Zbog toga sam i tražio meč protiv njega. Ne radi se o tome da je on bivši prvak, niti mi njegove godine ili nešto takvo igraju ulogu. Nije me briga za takve stvari. On je i dalje opasan. Neki se niti sada ne žele boriti s njim, a ja sam htio uzbudljivu borbu.‘‘

Što se Bryanovih planova tiče, oni su jasni - nastavak pobjedničkog niza i s vremenom borba za titulu. Može li Bryan dogurati tako daleko, teško je reći i možemo samo pretpostavljati. Ono što sa sigurnošću možemo reći, jeste činjenica da će Barberena uvijek pružiti uzbudljiv meč.

Linker
15. travanj 2024 10:56