UFC

Legendarni Lawler poražen nokautom u drugoj rundi: Nakon brojnih otvorenih izmjena pobijedio je Barberena

Robbie Lawler vs Bryan Barberena

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia
Borbu su obilježile konstantne otvorene izmjene

Živuća legenda MMA sporta i bivši prvak UFC-ove velter kategorije, Robbie Lawler večeras je ponovno u kavezu. U posljednjih pet nastupa slavio je samo jednom i to protiv Nicka Diaza u njegovom povratničkom meču, no posljednje poraze je pretrpio od samog vrha kategorije. Profesionalnu karijeru započeo je još davne 2001. godine, a u njoj je ostvario omjer od 29 pobjeda i 15 poraza.

Bryan Barbarena, u svojoj UFC karijeri je također gubio od vrha kategorije. Ovaj 33-godišnji Amerikanac profesionalnu karijeru je započeo 2009. godine, a u posljednjih pet nastupa slavio je tri puta. Barbarena je možda i najpoznatiji po činjenici da je nekadašnjem talentu Sageu Northcuttu nanio prvi poraz u karijeri.

Barberena borbu otvara s nekoliko low kickova. Lawler pogađa dobar udarac u tijelo, nakon čega ulaze u izmjenu gdje su obojica dobro pogađali. Robbie je pogodio dobar uppercut koji je uzdrmao Barberenu, no i on vraća s par udaraca u tijelo. Bryan je nabio dobar tempo u kojem mu ruke u svakom trenutku bacaju neki udarac, no snažni uppercuti Lawlera neutraliziraju taj tempo. Dojam je kako su udarci Lawlera ipak uzrokovali nešto više štete.

Drugu rundu započinju slično kao i prvu, Barberena je na žici i baca velik volumen. Lawler direktom radi dosta štete na licu Bryana, no u konstantnim izmjenama oba borca i pogađaju i primaju dosta udaraca. Lawler ima nešto više uspjeha lijevim krošeom, no i Barbarena pogađa dobar kroše koji je uzdrmao Lawlera. Barberena je pogodio i nekoliko laktova dok je Lawler bio na žici, no krajem runde Bryan pogađa nekoliko dobrih krošea, te je govor tijela Robbiea bio loš te je sudac prekinuo borbu.

Pobjedu odnosi Barberena tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Linker
23. travanj 2024 01:44