UFC

Bryce Mitchell obratio se fanovima nakon teškog poraza: ‘Nisam čvrst koliko sam mislio da jesam‘

Bryce Mitchell (lijevo) i Ilia Topuria

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
28-godišnji borac iz Arkansasa pružio je daleko najlošije izdanje u dosadašnjoj karijeri

Borba dvojice neporaženih boraca perolake kategorije bila je jedna od najuzbudljivijih i najiščekivanijih na UFC 282 eventu. Bryce Mitchell (15-1-0) branio je deveto mjesto u poretku izazivača perolake kategorije, a Ilia Topuria (13-0-0) ušao je u borbu kao 14-rangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije.

Ilia Topuria ušao je u meč kao favorit prema kladionicama (1,65 - 2,30 cca), a ulogu favorita u potpunosti je opravdao. Španjolsko-gruzijski borac dominirao je gotovo cijelim tijekom borbe, a do finiša je došao ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Bio je to nastup kojim je 25-godišnji Topuria potvrdio svoj ogromni potencijal i dokazao je da je spreman za dodatni iskorak u top 10.

Što se Brycea Mitchella tiče, on je nažalost razočarao mnoge svojim nastupom. Mitchell je pod okriljem UFC-a imao šest pobjeda (računajući finale TUF-a), a ranije ove godine dominantno je porazio Edsona Barbozu. Mitchell je poznat kao vrhunski ‘‘grappler‘‘ i gotovo svakog dosadašnjeg protivnika lakoćom je rušio i kontrolirao u parteru. Topuria mu to nije dozvolio, a Mitchellova kondicijska sprema također nije djelovala naročito dobro. ‘‘Thugnasty‘‘ danas se obratio fanovima putem Instagrama te je pojasnio zašto je pružio lošije izdanje.

‘‘Želim vas sve obavijestiti da se dobro osjećam i želim vam zahvaliti na ljubavi i podršci. To definitivno nisam bio pravi ja (u kavezu). Imao sam gripu tjedan dana ranije i mislio sam da ću uspjeti izgurati, ali nisam se uopće dobro osjećao. Treniram jako i mogao sam puno bolje nastupiti. Nisam trebao niti prihvatiti borbu, ali nisam mislio da će me ta gripa tako jako pogoditi. Nije mi drago što sam takvu borbu pružio, ali vratit ću se jači i bolji.‘‘, poručio je Bryce u videu, a u samoj objavi dodao je:

‘‘Sljedeći put neću ulaziti u kavez ako nisam na 100 posto svojih mogućnosti. Nisam čvrst koliko sam mislio da jesam. Mislio sam da ću biti dobro, ali nisam imao energije. Naučio sam svoje limite.‘‘

28-godišnji Bryce najbolje godine svoje karijere tek će doživjeti i poraz od Topurie može mu biti samo dobro došla lekcija za sve što dalje slijedi u njegovoj karijeri. Vjerovao je Mitchell da je spreman napasti sam vrh kategorije, ali očito mu treba još rada i napretka prije nego se priključi samom vrhu. Nemojte ga prerano otpisati!

Linker
22. travanj 2024 16:13