UFC

Topuria prokomentirao pobjedu Paddyja Pimbletta: ‘Dali su mu Božićni poklon, izgubio je sve runde‘

Ilia Topuria

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Neporaženi borac UFC-ove perolake kategorije ne skriva mržnju ka Paddyju

Ilia Topuria borac je koji je ponajviše oduševio svojom izvedbom na UFC 282 eventu. Španjolsko-gruzijski borac rođen u Njemačkoj fantastičnom izvedbom porazio je Brycea Mitchella proteklog vikenda i vjerojatno ga čeka ulazak u top 10 UFC-ove perolake kategorije.

Mitchell koji je na glasu kao ponajbolji ‘‘grappler‘‘ u kategoriji jednostavno je bio neutraliziran i nije uspijevao odvesti borbu u parter. Topuria je u stojci očekivano dominirao, a nakon što je Mitchellu prouzrokovao veliku štetu u stojci, Topuria je preuzeo dominaciju i u parteru.

‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi slavio je Topuria i Mitchell je upisao prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri, dok je Topuria i dalje neporažen (13-0). U sklopu istog eventa nastupio je i Paddy Pimblett.

Podsjećamo, u trećem mjesecu ove godine Topuria i Pimblett imali su manji fizički sukob u Londonu i sve od tad među njima vlada animozitet. Topuria se dugi niz mjeseci htio boriti s Pimblettom koji nastupa u višoj, lakoj kategoriji. Međutim, UFC Pimbletta zasad uparuje s nešto slabijim protivnicima. Unatoč protivnicima koji nisu elitni, Pimblett se dobrano namučio protiv Jareda Gordona i po mnogima je izgubio taj meč. Naravno da je i Topuria jedan od onih koji vide Gordona kao pobjednika.

‘‘Dali su mu (Pimblettu) Božićni poklon, jer on je očito izgubio taj meč. Mislim da ne postoji osoba u prostoriji koja se ne slaže sa mnom. Jared (Gordon) je dobio sve tri runde. Paddy nije bio bolji niti u jednoj rundi. Ali nema veze, koga briga za njega (Paddyja). Ja ću proslaviti svoju pobjedu, a kao što rekoh, on trenutno nije na mom putu. Bog blagoslovio sve koji nisu na mom putu. Nađe li se on na mom putu, onda ću njegovoj glavi napraviti išto što sam napravio i Bryceovoj.‘‘, rekao je Topuria nakon konferencije za medije.

Ilia se očito odlučio fokusirati na protivnike u perolakoj kategoriji, naročito sada kad je otprilike dvije pobjede udaljen od napada na titulu. Meč protiv Pimbletta bio bi samo distrakcija u ovom trenutku, ali nema sumnje da će Topuria uvijek biti barem donekle otvoren za soluciju da raščisti sve s Paddyjem unutar kaveza.

Sve o pozadini njihovog sukoba možete pročitati OVDJE.

Linker
14. travanj 2024 09:31