UFC

Burns bez medicinske suspenzije, Chimaevu 30 dana

Gilbert Burns, Khamzat Chimaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Neki su dobili nevjerojatno kratku suspenziju s obzirom na štetu koju su pretrpili

Poznate su medicinske suspenzije koje su dobili borci nakon sudjelovanja na UFC 273 eventu prošlu subotu. Neke od njih vjerojatno će vas iznenaditi s obzirom na ono što smo mogli vidjeti u kavezu. Primjerice "Korejski Zombi" je dobio suspenziju u trajanju od samo 14 dana nakon što je tri runde konstantnog demoliranja od strane Volkanovskog. Suspenzija od Volkanovskog također traje 14 dana.

Medicinske suspenzije najčešće traju duže razdoblje ukoliko dođe do nekakvog loma za vrijeme borbe, otvorenih rana ili ako borac pretrpi težak nokaut. U ovom slučaju "Zombi" nije pretrpio niti jedno niti drugo i to je vjerojatno razlog zašto mu je suspenzija tako neočekivano kratka.

Poznato je i trajanje suspenzija drugih boraca. Aljamain Sterling dobio je suspenziju u trajanju od 30 dana, dok je njegov protivnik Petr Yan koji je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom dobio suspenziju u trajanju od 45 dana. Očekivano je bilo i da će Gilbert Burns dobiti dužu suspenziju s obzirom na rat od 5 rundi koji je priuštio, no on se provukao bez suspenzije. Njegov protivnik Khamzat Chimaev koji je pobijedio u toj borbi dobio je 30 dana suspenzije. Moguće da je komisija tako odlučila zbog otvorene rane na Khamzatovom licu.

Bez suspenzije prošli su još Vinc Pichel, Ian Garry, Darian Weeks, Josh Fremd, Raquel Pennington, Mike Malott, Mickey Gall, Aleksei Oleinik i Piera Rodriguez.

Suspenziju u trajanju od mjesec dana dobili su još Mackenzie Dern, Mark Madsen, Anthony Hernandez, Jared Vanderaa, Kay Hansen, Julio Arce i Daniel Santos, a najdulju suspenziju od 45 dana dobila je Aspen Ladd.

Linker
25. travanj 2024 09:41