UFC

Burns želi revanš na pet rundi, Chimaev poručuje: ‘Uzeo bih ti dušu na pet rundi‘

Khamzat Chimaev i Gilbert Burns

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilski borac smatra kako on i Chimaev još uvijek imaju nerazriješenih računa

Kroz teško podcjenjivanje prošao je Gilbert Burns uoči meča protiv Khamzata Chimaeva. Brazilac je u meč ušao kao drugorangirani izazivač velter kategorije, a iako je Chimaev bio na 11. poziciji, Čečen je bio ogromni favorit prema kladionicama.

Oni koji bolje poznaju MMA i Gilberta Burnsa, bili su svjesni kako neće Chimaev imati tako lak zadatak. ''Durinho'' je potkovan u svim segmentima MMA-a, a uz to je i nevjerojatno čvrst. Brazilac je na kraju opravdao očekivanja onih koji su vjerovali da će testirati Chimaeva i pružiti mu najveći otpor u dosadašnjoj karijeri.

Burns je na kraju izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, a na sve tri sudačke kartice rezultat je bio 29-28 (2-1 u rundama za Chimaeva). Burns je porazom skliznuo na četvrto mjesto u poretku izazivača, dok je Chimaev skočio na treću poziciju.

35-godišnji Brazilac izjavio je kako unatoč porazu, njegov cilj ostaje isti, a to je osvajanje pojasa. ''Durinho'' vjeruje kako i dalje pripada vrhu, a teško je ne složiti se s njim. Ipak, Burns će morati izgraditi svoj put ka eventualnom napadu na titulu, jer sada ima poraze od trećerangiranog Chimaeva te od prvaka Kamarua Usmana. ''Durinho'' se nada prilici za osvetu posljednjeg poraza.

''Smatram da nismo završili. Uistinu vjerujem da nismo gotovi (on i Chimaev). Jasno da on napreduje u poretku i oni (UFC) žele taj meč njega i Colbyja Coingtona. Ali ja se nikog ne bojim u ovoj kategoriji. Višestruko puta sam to dokazao. Od Khamzata tražim samo jednu stvar, a to je uljudnost. Bio sam drugorangiran i pristao sam se boriti s 11-rangiranim borcem. Želim revanš s Khamzatom. Ako on pobijedi Colbyja, borit će se protiv Kamarua, a ja želim revanš kroz njegove naredne tri borbe. Mislim da nismo gotovi dok jedan tip ne dođe do pobjede prekidom. Ova borba trebala je biti na pet rundi.'', rekao je Burns za TSN.

Brazilac je navodno čak i gurao ideju da se borba održi na pet rundi, ali čelnici UFC-a odbili su tu ideju jer su već imali dvije borbe za titulu u sklopu UFC 273 priredbe. Što se Burnsovih komentara tiče, Chimaev je brzo uputio svoj odgovor.

''Na pet rundi, uzeo bih ti dušu. Vidimo se uskoro.'', poruka je Chimaeva na Instagramu.

Lako je moguće da se putanje dvojice sjajnih velteraša ponovno isprepletu u budućnosti, ali Chimaeva sad čekaju novi izazovi i nastavak puta ka vrhu. Što se Burnsa tiče, borba protiv nekog poput Jorgea Masvidala čini se kao dobar izbor za njegov sljedeći nastup.

Linker
14. travanj 2024 04:28