UFC

Burns objasnio zašto je prihvatio Chimaeva: ‘Moram pobijediti sve!‘

Gilbert Burns

 screenshot (YouTube, UFC)
Gilbert Burns pred velikim je ispitom, no jasno da je velika i potencijalna nagrada

Iako UFC 273 priredba na svom programu sadrži dvije borbe za UFC titulu, uopće ne sumnjamo da će u tjednu borbe najviše pažnje biti na nekome drugom. Naravno, misli se na Khamzata Chimaeva, koji ima zadatak opravdati svoj hype te koji napokon ispred sebe ima itekako ozbiljan ispit u liku i djelu Gilberta Burnsa.

Kako je Burns drugi borac ljestvice izazivača velter kategorije, a Chimaev 11., borba je to kakve se ne viđaju često. I samim time to izgleda kao velika prilika Chimaevu za instantni skok u poziciju izazivača. Za tako nešto trebao je pristanak njegovog protivnika, no Burns kaže da nije imao problema to napraviti nakon što je borba napokon ponuđena.

"Ja imam dva cilja u UFC-u. Prvi je boriti se protiv najboljih u kategoriji, a drugi je postati prvak. Da bi bio prvak moraš se boriti protiv bilo koga, neće to biti posao u kojem ti biraš ili nekoga možeš odbiti. Koga god UFC stavi ispred mene, ja ću se boriti. Htio sam Colbyja Covingtona, no on je imao borbu. Khamzat je bio jedini koji se želi boriti. Znam da je borba protiv njega veliki rizik jer je on broj 11, a jako opasan. No, ako želim biti prvak, moram se boriti protiv svakoga i moram sve pobijediti. Slijedim primjer Glovera Teixeira i Charlesa OIiveire. Khamzat je odličan borac i veliki rizik, no i dalje se želim boriti protiv njega", rekao je Burns za MMA Junkie.

Zapravo, rizik nije toliko velikiako gledamo na to da je Burns postavljen za autsajdera, a sve je to rezultat velikog "hypea" kakav se oko Chimaeva stvorio. Javnost će zapravo biti iznenađena ako on ne prođe kroz još jednog protivnika te izbori napad na titulu. Zapravo, veliki broj fanova već ga vidi na tronu. I tu leži dobra motivacija za Burnsa. Neovisno o stanju na ljestvici, pobjeda nad Chimaevim trenutno je najveća moguća u diviziji, ako ne računamo onu za titulu. I nije tu Burnsu ništa veći rizik nego bilo koja druga borba. Postane li onaj koji je zaustavio Chimaeva, borca koji je u prve četiri UFC borbe primio samo jedan udarac, postat će veća zvijezda nego ikad prije. To nema nikakve sumnje.

Linker
30. travanj 2024 13:03