UFC

Koji ‘underdog‘ će odnijeti pobjedu na UFC 273 priredbi?

Burns, Sterling, ”Zombie”

 Screenshot (facebook, Mma Uncensored, Burns, Sterling,
Još tjedan dana ostalo je do UFC 273 priredbe

Još tjedan dana ostalo je do UFC 273 priredbe u kojoj ćemo gledati čak dvije borbe za pojas i pregršt drugih zanimljivih mečeva. Glavni dio priredbe počinje s teškaškom borbom između Alexeya Oleynika i Jareda Vandaraa. Podsjetimo se, Oleynik se trebao boriti prije 2 tjedna na priredbi protiv Ilira Latifija, ali ta borba je otkazana jer se Latifi razbolio uoči priredbe. Odmah nakon njih nastupaju Mackenzie Dern i Tecia Torres gdje Mackenzie dobiva priliku maknuti gorak okus poraza iz zadnje borbe gdje je neočekivano izgubila protiv Marine Rodriguez.

image

Khamzat Chimaev

Screenshot (youtube, Khamzat Chimaev)

Treća po redu borba je ona između Gilberta Burnsa i Khamzata Chimaeva. Chimaev u ovu borbu ulazi kao ogroman favorit unatoč tome što je Burns iznimno kvalitetan borac koji je u zadnjih 8 borbi izgubio tek jednom i to protiv prvaka Kamaru Usmana. Ova borba konačno će nam dati odgovor na pitanje je li Chimaev samo još jedan "hype train" in tvornice Dana Whitea koji će se ugasiti na prvom pravom izazovu ili će pak dokazati svoju kvalitetu i na ovom zahtjevnom izazovu ostvariti važnu pobjedu.

image

Petr Yan

Screenshot (youtube, Petr Yan)

Sunaslovna borba večeri donosi nam dugo iščekivani revanš između Aljamain Sterlinga i Petr Yana. Yan u ovu borbu ulazi kao favorit unatoč tome što je poražen u prvoj borbi. Doduše, poraz je doživio putem diskvalifikacije kada je ilegalnim udarcem koljenom u glavu pogodio Sterlinga dok je ovaj bio na podu. Iako je udarac bio nenamjeran, Yan je svejedno bio diskvalificiran jer Sterling nakon toga nije mogao nastaviti borbu. Petr Yan je vodio na sudačkim karticama sve do prekida borbe, pa samim time postao favorit u revanšu.

image

Alexander Volkanovski

Screenshot (youtube, Alexander Volkanovski)

Glavna borba večeri donijet će nam sraz dvojice izvrsnih boraca perolake kategorije. Alexander Volkanovski branit će svoj pojas protiv Chan Sung Junga poznatog pod nadimkom "Korean Zombie". Volkanovski trenutno ima 20 pobjeda u nizu, od kojih je 9 upisao unutar UFC-ove organizacije, dok "Zombie" u zadnje četiri borbe ima tri pobjede i jedan poraz. Gorak okus poraza protiv Ortege isprao je u svojoj posljednjoj borbi protiv Dana Igea, kojeg je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom i tako izborio poziciju izazivača. Iako je Volkanovski na papiru veliki favorit, predstoji nam za vidjeti hoće li se "Zombie" pokazati kao dovoljno tvrd orah za prvaka ili će kladionice ipak ispuniti svoje predikcije.

Linker
25. travanj 2024 13:33