UFC

Burnsova teškaška prognoza: ‘Ngannou će pobijediti Stipu, a onda bi mogao gadno nokautirati Jonesa‘

 screenshot | Ilustracija
Gilbert Burns dao je svoje viđenje trenutne situacije u UFC-ovoj teškoj kategoriji

Nakon vrlo zanimljive prognoze koju je dao za borbu Conora McGregora i Dustina Poiriera, Gilbert Burns je od strane Middle Easyja dobio zadatak prokomentirati stanje u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Izazivač za titulu velter kategorije zapravo je upitan o tome kako vidi Jon Jonesa u njegovoj novoj diviziji, odnosno vjeruje li da i tamo može biti na visokoj razini kao u svojoj dosadašnjoj kategoriji. 

"Jon Jones u teškoj kategoriji? To mi se baš ne sviđa. Posebno kad u kategoriji imate borca poput Francisa Ngannoua. Ne vidim laki put za Jonesa. Isto tako bi mu bilo da se bori protiv Stipe, ako Stipe pobijedi Ngannoua. No, mislim da se to neće dogoditi. Ngannou će pobijediti Stipu, a onda će se boriti protiv Jonesa i ta borba mi se ne sviđa", rekao je Burns, podosta lako otpisavši Stipu Miočića, unatoč tome što je isti u prvoj borbi protiv Ngannoua dobio svih pet rundi. No, to je njegovo mišljenje, na koje se nadovezao:

"Ne volim pretpostavljati, ali što mislite da će se dogoditi ako se Jones bude borio protiv njega i Francis ga gadno nokautira? Što će Jones napraviti nakon toga? Kad si neporažen i prvi put izgubiš, teško je. A što kad si prvak, neporažen i uvjerljiv godinama i onda izgubiš na ružan način? Ne mogu znati kako će to djelovati na njegovu glavu. Ne znam kakva je Jonesova budućnost. Mislim kako je i dalje imao podosta momaka za savladati u poluteškoj kategoriji. Po mom mišljenju, trebao je gledati prema borbi protiv Adesanye. Ostati u poluteškoj, savladati Blachowicza, možda ponovno Santosa ili nekog drugog borca. Meni se čini da u teškoj kategoriji ima jako puno loših borbi za njega. Curtis Blaydes je hrvač i dobar udarač koji jako udara. Zatim tu imamo Alistaira Overeema koji ga je prozvao. Što to znači? Oni su zajedno trenirali, a Overeem ga proziva. Vjerojatno postoji nešto na čemu gradi to samopouzdanje."

Trenutno nije poznato kad bi Jones mogao upisati teškaški debi, ali za pretpostaviti je da bi mogao čekati upravo na rasplet borbe Miočića i Ngannoua, nakon čega bi se susreo s pobjednikom iste. Ako je vjerovati Burnsovom mišljenju, Jonesa će tada čekati duga noć.

Linker
01. veljača 2021 17:55