UFC

Cannonier se osvrnuo na poraz od Adesanye: ‘Odmah sam otišao u svlačionicu i rasplakao sam se‘

Jared Cannonier vs. Israel Adesanya

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Trećerangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije bio je frustriran porazom od prvaka

Jedno od većih razočaranja kad su u pitanju nastupi izazivača za UFC-ovu titulu, bio je nastup Jareda Cannoniera u sedmom mjesecu ove godine. ‘‘Killa Gorilla‘‘ pokušao je preoteti pojas UFC-ove srednje kategorije koji je tada bio u vlasništvu Israela Adesanye, ali jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je taj meč.

Jared je razočarao pasivnim pristupom kojim niti u jednom trenutku nije ugrozio Izzyja i mnogi su se pitali kako je ovaj borac uopće dogurao do napada na titulu. Dodamo li u obzir da je Cannonier 38-godišnjak te da mu je to bila prva, ali moguće i posljednja prilika za napad na titulu, razočaranje pristupom još je veće. Razočaran je bio i sam Jared, a gostujući u MMA Houru otkrio je da se čak i rasplakao nakon tog poraza.

‘‘Odmah nakon borbe otišao sam u svlačionicu i rasplakao sam se. Plakanje nije slabost. Plakanje je biološki usađeno u nas, a to činimo da bismo se riješili stresa i napetosti. Ne radi se o slabosti. Svijet nas je doveo do toga da mislimo kako prirodne funkcije našeg tijela nisu dobre za nas i zbog toga uopće niti ne slušam druge ljude. Nemojte me krivo shvatiti, nisam ja jecao i tražio rame za plakanje kako bi me pridržavali itd. Bila je to jednostavno stvar koju sam morao odraditi i bio je to plač iz frustracije. Nije to bio neki tužnjikavi plač, nego čisto iz frustracije.‘‘, otvorio se Cannonier.

Kad su u pitanju brojne kritike koje je Cannonier dobio nakon te borbe (dobio ih je i Adesanya), Jared je otkrio da ga ne diraju previše.

‘‘Jedino mišljenje koje mi je važno, jest ono koje imam o samom sebi. Bio je to meč dvojice boraca na najvišoj razini. Ljudi žele gledati krvave obračune i borce kako prebijaju jedan drugog. Ali kad imate dvojicu boraca koji dobro izbjegavaju takve stvari, dobit ćete takvu borbu. Ali ja sam se zabavio i bilo je to dobro iskustvo za mene. Puno sam naučio kroz pet rundi, jer ove godine sam proveo oko 59 minuta u kavezu. Prije nisam imao priliku previše vremena provoditi u mečevima i puno sam iskustva stekao ove godine.‘‘, dodao je Cannonier.

Tri meča odradio je Cannonier ove godine. U drugom mjesecu je porazio Dereka Brunsona nakon 9 minuta i 29 sekundi borbe. Uslijedilo je 25 minuta protiv Adesanye, a zatim i 25 minuta borbe protiv Seana Stricklanda. Upravo pobjedom protiv Stricklanda, Cannonier je zatvorio ovu kalendarsku godinu i u sljedećoj kalendarskoj godini pokušat će izboriti još jedan ‘‘title shot‘‘. Ukoliko mu to pođe za rukom, nadamo se da će pružiti ipak osjetno bolji nastup nego u sedmom mjesecu ove godine.

Linker
20. travanj 2024 05:58