UFC

Whittakeru se otvara mogućnost da ipak nastupi u Australiji: Cannonier je spreman spasiti stvar

Robert Whittaker i Jared Cannonier

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC 284 event možda ipak ne ostane bez novog nastupa Roberta Whittakera

Jako razočaran ostao je Robert Whittaker nakon što je u javnost isplivala vijest da se Paulo Costa nije uspio dogovoriti s UFC-om i da je njihov međusobni meč zakazan za UFC 284 event otpao.

Whittaker se nadao nastupiti pred domaćom publikom u Australiji, ali vrlo je izgledno da će u potpunosti ostati bez nastupa. Situaciju bi ipak mogao spasiti Jared Cannonier, stari Whittakerov znanac. Naime, ‘‘Killa Gorilla‘‘ iskazao je želju za uskakanjem na svojevrsni ‘‘short notice‘‘, iako bi Canonnier zapravo imao otprilike mjesec i pol dana za pripremu.

Jared se proteklog vikenda borio protiv Seana Stricklanda i slavio je podijeljenom sudačkom odlukom. Kad je fizička i kondicijska priprema u pitanju, Cannonier tu ne bi imao previše posla s obzirom da je tek odradio meč na pet rundi, a Sean Strickland nije mu prouzročio nekakvu ozbiljniju štetu, unatoč 150-ak značajnih udaraca koje mu je zadao.

Informacija da bi Cannonier bio spreman uskočiti pojavila se u MMA Houru kod Ariela Helwanija, a potvrdio ju je sam Cannonier.

‘‘Naravno da bih pristao. Nikad prije nisam bio u Australiji. Volio bih ići tamo kako bih se ponovno borio protiv Roberta, a nadam se da bih ovaj put odradio posao. ‘‘, rekao je Cannonier, a zatim je otkrio kako zasad ipak nije bilo kontakta od strane UFC-ovih čelnika.

Whittaker i Cannonier borili su se u 10. mjesecu 2020. godine, a Whittaker je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Cannonier je trenutno treći u poretku izazivača UFC-ove srednje kategorije, dok Whittaker zauzima drugo mjesto i njihov novi međusobni obračun itekako ima smisla.

UFC je na potezu.

Linker
20. travanj 2024 17:00