UFC

Carla Esparza okrivljuje Namajunas zbog dosadnog meča: ‘Teško se boriti s nekim tko izbjegava borbu‘

Rose Namajunas vs. Carla Esparza

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nova prvakinja UFC-ove slamka kategorije smatra kako je napravila dovoljno za pobjedu

Veliko iznenađenje priuštila je Carla Esparza na netom završenom UFC 274 eventu. Carla je u meč protiv Rose Namajunas ušla kao veliki autsajder, a koeficijent na njenu pobjedu u većini kladionica iznosio je oko 3.00.

Esparza je unatoč ulozi autsajdera, došla do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom, a time je drugi put u karijeri došla do titule UFc-ove prvakinje u slamka kategoriji. U oba navrata, pojas je osvajala protiv Rose Namajunas.

Treba reći kako su Namajunas i Esparza pružile poprilično blijede i pasivne izvedbe, a publika u Phoenixu povremeno je glasno negoodavala zbog manjka uzbuđenja. Borba je mogla otići na obje strane, a Rose Namajunas smatra da je zaslužila pobijediti.

''Ja sam pobijedila u tom meču. Držala sam se strategije i osjećam kao da sam više pogađala. Čak sam ju i rušila. Niti jedno od njenih rušenja nije bilo značajno jer me nije uspjela kontrolirati. Pogodila me, rekla bih s jednim dobrim udarcem i u jednom trenutku zakačila me podlakticom po nosu.'', između ostalog rekla je Namajunas.

Naravno da se Esparza ne slaže s Namajunas. Nova prvakinja UFC-ove slamka kategorije smatra da je zasluženo slavila, a za lošu borbu, okrivljuje svoju protivnicu.

''Smatram da sam vršila pritisak, kretala sam se prema naprijed i bila sam agresivnija. Kontrolirala sam sredinu kaveza i stoga na kraju dana, učinila sam što sam mogla. Pokušala sam se boriti, ali nekad se borbe jednostavno odvijaju ovako. Mislim da Rose nije kontrolirala tempo. Kao prvakinja, morate se nametnuti, pokazati da je to vaš kavez. Mislim da ona nije bila dovoljno agresivna da bi mogla govoriti da je zaslužila pobjedu. Ja sam osvojila pojas, a ukoliko ona želi revanš, spremna sam za to.'', rekla je Esparza, a zatim je dodala kako ju muči što je do titule došla neuvjerljivom pobjedom.

''Zbilja želim ispraviti stvari u očima sudaca. Ne volim ovo govoriti, ali teško je boriti se s nekim tko izbjegava borbu.'', dodala je Esparza na konferenciji za medije.

Teško je reći da bi netko bio uzbuđen zbog ovog revanša, ali u želji da poprave kompletnu sliku, možda bi revanš ponudio pravi vatromet.

Linker
20. travanj 2024 10:38