UFC

Cejudo: ‘Dricus bi trebao reći Adesanyi da prošeće, pobjeda protiv Pereire mu donosi napad na titulu u poluteškoj‘

Dricus Du Plessis

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Pereira uistinu jest natuknuo ‘‘posljednji rodeo‘‘ u srednjoj kategoriji, iako nije sigurno da će se to i dogoditi

Još je uvijek teško pojmiti da je Dricus Du Plessis novi UFC-ov prvak srednje kategorije, a to je postao svladavši Seana Stricklanda podijeljenom odlukom sudaca nakon pet rundi borbe. Iako se i dalje raspravlja tko je trebao pobijediti, to neće ništa promijeniti jer je pojas u Dricusovim rukama.

Spominje se kako bi Adesanya trebao biti njegov sljedeći protivnik, a i Pereira je natuknuo svoju posljednju borbu u srednjoj kategoriji. Henry Cejudo smatra da je Pereira taj kojeg bi Dricus trebao tražiti jer bi mu to u slučaju pobjede donijelo napad na titulu i u poluteškoj:

‘‘Mislim da bi trebao reći Adesanyi da prošeće. Kažem da bi trebao Adesanyu natjerati da se bori s nekim drugim prije napada na titulu, a on bi trebao prihvatiti meč protiv nekoga tko je za njega bolje ime. To je Alex Pereira. Alex je stvarno velik srednjaš, a činjenica je da je otišao u polutešku te da i tamo izgleda veće od većine tipova‘‘, rekao je Cejudo na svom YouTube kanalu pa nastavio:

‘‘Ako Pereira dođe u srednju još jednom, te ukoliko pobijediš lika poput njega, znaš li što ti to donosi? Donosi ti siguran napad na titulu u poluteškoj kategoriji. Zašto izabrati Pereiru? Adesanya će uvijek biti tu, a Pereira, tko zna?‘‘

Pereira uistinu jest natuknuo ‘‘posljednji rodeo‘‘ u srednjoj kategoriji, iako nije sigurno da će se to i dogoditi. Sada je prvak u poluteškoj u kojoj ima dosta posla, no ništa nije isključeno. Sljedeće bi ga trebao čekati Ankalaev, no još nema nikakvih službenih informacija.

Linker
03. svibanj 2024 03:05