UFC

Henry Cejudo odlazi u mirovinu u slučaju poraza od Dvalishvilija: ‘Idem na sve ili ništa, ovaj sport je jako težak‘

 Henry Cejudo 

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Merab će zasigurno biti silno motiviran, prije svega što je Cejduo veliko ime i nekadašnji veliki prvak, ali i zbog činjenice da njegov prijatelj Sterling više nije na tronu bantam kategorije

Polako nam se približava odlična UFC 298 priredba koju će predvoditi okršaj za prvaka perolake kategorije između trenutnog prvaka Volkanovskog i njegovog izazivača Ilie Topurie. Priredba donosi nastupe i drugih velikih imena, a posebno bi mogla biti zanimljiva borba između Henryja Cejuda i Meraba Dvalishvilija.

Cejudo se lani vratio nakon tri godine pauze, a u meču za titulu bantam kategorije ga je porazio bivši prvak Aljamain Sterling. Henry je najavio da će protiv Meraba ići na sve ili ništa, a u slučaju poraza bi se mogao umiroviti:

‘‘Ova borba je za prvog izazivača. Prvo sam izgubio od Aljamaina, te ukoliko nastavim ići stepenicama prema dolje, to bi vjerojatno značio kraj borbi za mene jer je ovaj sport jednostavno težak, čovječe. Trening kampovi, a imam i dvoje djece, sve te ostale stvari… Idemo na sve ili ništa‘‘, rekao je Cejudo za ‘‘The HJR Experiment‘‘.

‘‘Motivacija mi je najviše osveta. Nije uvijek ljubav. Čak i kada sam se vraćao u ovaj sport, mislio sam si da se želim testirati, sviđao mi se meč protiv Sterlinga. Tri godine sam bio van sporta, a i financijska kompenzacija je također bitna. Mislim da ne postoji lakši način da se zaradi novac nego od borbi‘‘, dodao je.

Merab će zasigurno biti silno motiviran, prije svega što je Cejduo veliko ime i nekadašnji veliki prvak, ali i zbog činjenice da njegov prijatelj Sterling više nije na tronu bantam kategorije te sada može napasti titulu. Meč ima dosta potencijala da bude odličan, a hoće li to biti, saznat ćemo 17. veljače.

Linker
03. svibanj 2024 18:12