UFC

Cejudo poručio Whiteu: ‘U posljednje dvije godine izgubio sam nevinost, zašto mi ne daš priliku?

Dana White i Henry Cejudo

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Umirovljeni UFC-ov borac silno se želi boriti za pojas u perolakoj kategoriji

Puno je zainteresiranih kandidata htjelo uskočiti umjesto Maxa Hollowayja, kako bi se obračunali s Alexanderom Volkanovskim za titulu perolake kategorije. Max je svoj nastup morao otkazati zbog ozljede, a javljali su se borci poput Chan Sung Junga, Gige Chikadzea, Josha Emmetta, Brycea Mitchella, ali i umirovljenog Henryja Cejuda.

Zamjensko mjesto na kraju je pripalo Chan Sung Jungu, a Henry Cejudo jedan je od najnezadovoljnijih takvim raspletom. Nekadašnji UFC-ov prvak muha i bantam kategorija, htio je priliku za dodati pojas još jedne težinske kategorije u svoju riznicu. Ipak, UFC-ov predsjednik Dana White nije se složio time, a u razgovoru za BT Sport, detaljnije je objasnio zašto Cejudo nije bio adekvatan kandidat.

''Mogu vam reći ovo, 'Korejski Zombi' je ovdje i bori se. Ovaj tip (Cejudo) je umirovljen. Koliko je već godina izvan kaveza, a želi se vratiti i odmah boriti protiv Volkanovskog. Imate tipove poput 'Zombija', Josha Emmetta, Gige Chikadzea. Ti tipovi se bore triput godišnje i rade ka putu prema gore. Cejudo misli da se može umiroviti, a zatim uskočiti u bilo koju težinsku kategoriju i obračunati se s prvakom. Stvari ne rade tako.'', objasnio je White.

Henry Cejudo nije dobro prihvatio takvu kritiku te se kroz razne medijske kanale osvrnuo na činjenicu da mu nije pružena prilika za ispisati povijest. Cejudo je mogao postati prvim UFC borcem s pojasom u tri različite težinske kategorije. ''The Schmo'' i Cejudo razgovarali su na tu temu, a Cejudo je rekao:

''Stavimo sa strane moju osobnost i sve moje naporne osobine koje ponekad prezentiram. Na kraju dana, ja sam ultimativni natjecatelj. Bio bih prvi borac u povijesti UFC-a, koji je osvojio pojas u tri kategorije, a znam da je to jako, jako ostvarivo. Alexander Volkanovski me ne straši. Istog trenutka kad sam čuo da je Holloway otkazao, nazvao sam Alija Abdelaziza i rekao mu da mi dogovori taj meč. Imam reference za to, zaslužio sam. Nije ovo situacija kao sa GSP-jem gdje bih ja pobijedio i povukao se. Drukčije je, jer ja želim braniti sve svoje pojaseve i vidjeti koliko daleko mogu gurati svoje tijelo. Na kraju dana, UFC i Dana White ne vjeruju svojim borcima. Nemaju vjere u Volkanovskog jer inače bi mi dali priliku da ga probam srušiti s trona.'', započeo je Cejudo, a zatim je nastavio s teorijom kako se čelni ljudi UFC-a boje tog meča.

''Stvar je u tome da su uplašeni. Dana White je preplašen. Muka mi je i umoran sam od provociranja Volkanovskog, ako se taj meč nikada neće dogoditi. Zašto mi ne daju priliku da ispišem povijest? Ovo je monopol, čovječe. Oni kontroliraju stvari i stvarno ništa ne možemo učiniti, osim ako se borci ne udruže te oforme partnerstvo preko kojeg će imati nešto za reći.''

''Triple C'' inače je umirovljen od sredine 2020. godine. Cejudo je trenutno posljednji meč odradio porazivši Dominicka Cruza u petom mjesecu spomenute godine. Pritom je obranio pojas UFC-ove bantam kategorije i nakon toga se povukao. Često je spominjao kako želi da ga UFC počne plaćati onako kako prvak dvaju kategorija i zaslužuje, no čini se kako mu promocija sada vraća tako što ne žele udovoljiti njegovim zahtjevima. Henry se nije zaustavio na gore navedenim komentarima, već je i putem društvenih mreža bio aktivan po pitanju prozivanja Dane Whitea i njegove odluke. Naročito šaljiv komentar ostavio je na jednoj od objava MMA Fightinga putem Instagrama.

''Dana, uz dužno poštovanje, ja sam bio četverostruki državni prvak, olimpijski prvak i dvostruki UFC-ov prvak. Trebao sam odmor, ali u posljednje dvije godine, izgubio sam nevinost, imam ženu i dijete (ne uključujući moje sinove TJ-a Dillashawa, Doma Cruza i O'Malleyja). Napunio sam baterije, dopusti mi da osvojim svoje pojaseve. Obećavam da ću ti dopustiti da nosiš neke od njih.'', dok je putem Twittera poručio.

''Dakle, da imam plavu kosu i plave oči, ili da sam Kanađanin s naglaskom, možda bi mi dao priliku. Ja sam branio oba pojasa za razliku od GSP-a, otišao sam na vrhu i umirovio sam se odmah idući ponedjeljak. Napravio sam to kako bi ostatku kategorija dao priliku. Ti se bojiš da ču ja pobijediti.'', Cejudo je poručio Whiteu.

Podsjećamo, Georges St-Pierre u studenom 2017. godine, vratio se nakon četiri godine pauze. Odmah je dobio priliku napasti pojas srednje kategorije te je savladao Michaela Bispinga. Međutim, titulu nikad nije branio i ubrzo se ponovno povukao. UFC-ovi čelnici vjerojatno ne žele još jedan takav rasplet i u konačnici, ''Korejski Zombi'' borit će se za pojas protiv Volkanovskog. Meč dvojice boraca perolake kategorije, vjerojatno će poslužiti kao glavna borba UFC 273 priredbe koja će se održati 09. travnja.

Linker
19. travanj 2024 08:59