UFC

Cejudo prokomentirao pobjedu Dillashawa: ‘Bio sam milosrdan prema njemu, drugi put neću‘

TJ Dillashaw vs. Henry Cejudo
 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Umirovljeni bivši dvostruki UFC prvak ne izbjegava komentirati nastupe bivših rivala

Prije nego se proteklog vikenda vratio borbama upisavši pobjedu nad Coryjem Sandhagenom, posljednji svoj profesionalni nastup odradio je TJ Dillashaw u siječnju 2019. godine protiv Henryja Cejuda. Pokušao je tim putem doći do titule prvaka muha kategorije, no bez uspjeha. Cejudo ga je zaustavio nakon samo pola minute akcije u prvoj rundi.

Dodatni poraz za Dillashawa došao je nakon pozitivnog doping testa. Ostao je bez titule i tako bez planirane borbe protiv Cejuda u bantam kategoriji na čijem je do tada bio tronu. Cejudo je u međuvremenu uzeo titulu u bantamu, obranio je te se umirovio. Ipak, iz mirovine konstantno koristi priliku provocirati neke bivše protivnike ili prvake kategorija čije je pojaseve držao te bez poraza napustio.

Komentar Dillashawa zapravo je prvobitno došao od strane Cejudovog menadžera Alija Abdelaziza, koji je rekao da mu nije bitno što ljudi govore (oni koji hvale njegov povratnički nastup), jer je riječ o borcu kojeg je Henry Cejudo lako savladao. Odmah se Cejudo na to nadovezao.

"To bio lagan novac za mene. Bio sam milosrdan priuštivši mu 32 sekunde batine. Drugi put ne bih bio takav", napisao je Cejudo.

On je u mirovini sad već preko godinu dana, ali konstantno spominje eventualni povratak. Najviše je bacio oko na titulu perolake kategorije, s ciljem da postane prvi trostruki prvak u UFC povijesti, posebno dok je ista u vlasništvu Alexandera Volkanovskog. No, UFC mu priliku napasti istu sigurno ne bi dao bez da se prije toga dokaže na težini od 66 kilograma.

U međuvremenu, TJ će pokušati doći do pojasa u bantamu. Uspije li u tome, možda se Cejudo uistinu reaktivira pa vidimo tu borbu koju su nam uskratili. Zapravo, uskratio ju je TJ na račun svojih nesportskih poteza za koje je kaznu platio.

Linker
21. travanj 2024 20:24