UFC

Cejudo smatra da je borba protiv Coste loša ideja za Chimaeva: ‘To je vrlo teška borba za njega‘

Chimaev i Costa

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn, Espn Mma)
Istaknuo kako Costu nije uspio rušiti ni Romero

Khamzat Chimaev prije par dana je najavio prelazak u srednju kategoriju, a odluci je vjerojatno kumovao incident kojeg je imao prije UFC 279 priredbe kada se na vaganju pojavio čak 3,5 kilograma pretežak. No, realnost je takva da je Chimaev i prije imao problema sa skidanjem kilograma te je srednja kategorija ono što mu prirodno vjerojatno i najbolje odgovara.

Početkom tog ‘fight weeka‘ prije spomenutog pada na vagi, Chimaev je imao bliski susret sa još jednim rangiranim borcem, Paulom Costom. Možda se tu radilo upravo o ‘pripremi terena‘ za sve ono što je uslijedilo, uključujući i taj pad na službenom vaganju i najavu prelaska u srednju kategoriju. Costa i Chimaev su se verbalno sukobili, a kasnije su nastavili i na društvenim mrežama.

Iako se mnogima Costa čini kao idealan protivnik za Chimaeva u njegovom novom izletu u srednju kategoriju, Henry Cejudo smatra kako mu on sigurno ne bi bio toliko lagan zadatak.

‘‘Ja osobno mislim da je to vrlo teška borba za Khamzata. Paulo se već borio protiv hrvača svjetske klase i pobijedio, recimo Yoel Romero ga nije uspio rušiti. Pokušao je ‘inside trip‘ i ‘double leg‘, ali nije uspio. Velika je razlika u hrvanju između Yoela Romera i Khamzata Chimaeva‘‘, rekao je Cejudo na svom YouTube kanalu.

‘‘Paulo Costa uvijek radi puno u tijelo. Ima veliku snagu u rukama, uvijek traži taj lijevi udarac u tijelo. Uvijek vas pokušava nadjačati i to je ono što Costu čini vrlo opasnim‘‘, zaključio je Cejudo.

Khamzat je sam najavio prelazak u srednju kategoriju, no to je rekao i njegov trener. Najavili su i povratak u velter, ali tek nakon što ‘obave posao‘ u srednjoj. S obzirom na ranije spomenuti sukob, ne bi bilo čudno da UFC upari Costu i Chimaeva.

Linker
22. travanj 2024 22:50